Samsung, Apple’a tazminat ödeyecek

Samsung’un Apple’a 120 milyon dolar ödememek için yaptığı itiraz mahkeme tarafından reddedildi.

Mayıs 2016 tarihinde başlayan Samsung ve Apple arasındaki patent davası ile ilgili devam eden mahkeme sürecinde, yeni bir gelişme daha yaşandı. Buna göre ikinci kez Samsung’un Apple’a ödemesi gereken 119.6 milyon dolar değerindeki patent ihlali kararı onandı.

Samsung Apple’a 119.6 milyon dolar ödeyecek!
Hatırlatmak gerekirse Apple, Samsung’un “kaydırarak aç” teknolojisini kullanarak patentini ihlal ettiği gerekçesiyle mahkemeye başvurmuştu.

Mahkeme tarafından doğru olarak değerlendirilen bu patent ihlali neticesinde, Samsung’a yaklaşık 120 milyon dolar ödeme yapmak durumunda kalmıştı. Sonrasında Samsung, konu ile ilgili mahkemeye itiraz başvurusunda bulunmuş ve reddedilmişti. Reddedilmenin ardından yeniden karara itiraz eden Samsung’un, ikinci itirazı da olumsuz olarak geri çevrildi.

Şu an için mahkeme kararı, Samsung’un Apple’a 119,6 milyon dolar ödemesi gerektiğini söylüyor. İlerleyen süreçte, Samsung’un tekrar itiraz edip etmeyeceği veya ödemenin nasıl yapılacağı ile ilgili detaylı bilgiler gelmesi bekleniyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.