Şampiyon Trabzonspor

Trabzonspor, Süper Lig’in 35. haftasında ağırladığı Antalyaspor’la 2-2 berabere kalarak 2021-2022 Sezonu’nda bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. 38 yıllık hasrete son veren ve 7’nci kez mutlu sona ulaşan bordo-mavililerin gollerini Cornelius ve Dorukhan Toköz attı. Antalyaspor’un golleri ise Ndao ve Haji Wright’tan geldi.

Süper Lig 2021-2022 Ahmet Çalık Sezonu’nun şampiyonu Trabzonspor oldu. Bordo-mavililer, 35. haftada Medical Park Stadı’nda ağırladığı Antalyaspor’la 2-2 berabere kalarak puanını 77’ye çıkardı ve bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Medipal Park Stadyumu’nda karşılaşmaya hızlı başlayan Trabzonspor 3. dakikada Cornelius ile öne geçti. Djaniny’nin pasına hareketlenen Abdülkadir Ömür yerden düzgün bir pasla topu Cornelius ile buluşturdu. Kaleci Boffin’i geçen meşin yuvarlağı Danimarkalı golcü ağlara gönderdi. Antalyaspor, Trabzonspor karşısında 51. dakikada beraberliği sağladı. Ndao, Ghacha’nın asistinde topu filelerle buluşturarak skoru 1-1’e getirdi.

Trabzonspor’un ikinci golü Dorukhan Toköz ile geldi. Abdülkadir Ömür’ün pasına hareketlenen yıldız futbolcu düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve Trabzonspor’u 2-1 öne geçirdi. Trabzonspor karşısında iki kez geriye düşen Antalyaspor, 80: dakikada ikinci kez beraberliği sağladı. Sahneye çıkan Haji Wright skoru 2-2’ye getirdi.

38 yıl sonra şampiyonluk sevinci yaşayan Trabzonspor, toplamda 7’nci kez mutlu sona ulaştı.

Karşılaşmaya basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi.

Toplam 258 gazeteci, akredite yaptırarak karşılaşmayı takip etti. Gazeteci ilgisi sezonun en yüksek rakamına ulaştı.

ERDOĞAN’DAN KUTLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzonspor’un şampiyonluğunu kutlayan bir mesaj paylaştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.