Salma Hayek’ten Frida Kahlo oyuncağına tepki

Salma Hayek, Barbie’nin “ilham veren kadınlar” koleksiyonunda yer alan ressam Frida Kahlo oyuncağına tepki gösterdi.

Meksikalı oyuncu Salma Hayek, dünyaca ünlü resam Frida Kahlo’nun Barbie markası tarafında oyuncak bebeğinin yapılmasına itiraz etti.

2002 yılında ‘Frida’ filminde başrolde yer alan 51 yaşındaki oyuncu, Barbie’nin “ilham veren kadınlar” koleksiyonunda Frida Kahlo’nun da oyuncak bebeğe dönüştürülmesine tepki gösterdi.

blank

Instagram’da Frida bebeğini paylaşan Hayek, “Frida Kahlo hiçbir zaman bir başkası olmaya ya da bir başkasına benzemeye çalışmadı. O eşsiz biri. Nasıl bir Barbie bebeğe dönüşebilir” notunu yazdı.

Frida oyuncağı ile ilgili Salma Hayek dışında da tepki gösterenler oldu. Oyuncağın, Frida’nın kalın ve birleşik kaşlarını, ağır giyim tarzını yansıtmadığını dile getirenler de oldu.

Ayrıca Frida Kahlo’nun yeğeni Mara de Anda Romeo da, Barbie’nin, Kahlo imajını kullanım hakkının bulunmadığını, bu hakların Panama’daki Frida Kahlo Corp şirketinde olduğunu söyledi.

1907-1954 yılları arasında yaşayan resasam Frida Kahlo, komünist ve feminist kimliğiyle tanınıyor. Yaşadığı dönemde Meksika’da sömürgecilik, cinsiyetçilik, sınıf ayrımcılığı ve ırkçılık gibi konularda mücadele etmesiyle biliniyor.

Oyuncak markası Barbie, aralarında milli sörfçü Çağla Kubat’ın da yer aldığı sporcu, sanatçı, gazeteci, activist kadınlardan oluşan “ilham veren kadınlar” koleksiyonu hazırlamasıyla gündeme gelmişti. Barbie bebekler arasında en dikkat çekeni Frida Kahlo olmuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.