Salisilik asit ile cilt lekelerinizi silin

Aknelerin tedavisi sırasında bir ürün tüm sorunları gidermese de bu inatçı lekeler ve izlerle uğraşan herkesin bildiği bazı çözümler vardır.

Salisilik asit bu çözümler arasında cildinize en az zarar veren tedavilerden biridir. Bu cildinizin hiç pullanmayacağı anlamına gelmese de leke gidericiler arasında genellikle en etkili sonucu verir. Salisilik asit, peelingler, yüz maskeleri ve nemlendiricilerde bulunur.

Salisilik asit nasıl tedavi eder?

Bunu anlamak için ilk olarak siyah nokta ve sivilcelerin nasıl oluştuğunu bilmelisiniz. Ölü hücreler bir noktada biriktiği zaman gözenekleri tıkarlar. Salisilik asit bu tıkanıklığı eritir ve gözeneği derinlemesine temizler aynı zamanda sebum oluşumunu da kontrol altında tutar.

Benzoil Peroksitten farkı nedir?

Salisilik asid cildinizi soyarken yenilenmesini sağlar. Benzoil peroksit ise antibakteriyel içeriğe sahip olduğu için gözeneklerdeki akne oluşumuna sebep olan bakterileri öldürür. Benzoil peroksit aynı zamanda hassas ciltler için tahriş ve kızarıklığa yol açtığından salisik asit kadar uygun değildir.

Ürünlerdeki miktarı ne kadar olmalı?

Yüz için konstantrasyonu %0.5’ten %2’ye kadar olmalı vücudun geri kalanı için de %3 salisilik asit yeterli olacaktır. Eğer hala emin değilseniz bir dermatolog ile görüşebilirsiniz.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.