Salihli Meslek Lisesi’ne sıfır kilometre araç bağışı yapıldı

Salihli Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Ford Otosan tarafından Ford Custom model bagajlı minibüs bağışı yapıldı. Motor Teknolojisi bölümü öğrencilerinin kullanımına sunulan aracın devir teslimi için okulda bir tören düzenlendi.

Sanayi, teknoloji ve servis hizmetleri alanlarında gerekli olan kalifiye elemanları yetiştiren Salihli Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, proje okulu olarak seçilmesinin ardından üst üste yeni gelişmelere sahne oluyor. Zafer Kalkınma Ajansı’nın projeleriyle yenilenen okulun atölyelerinden sonra bir olumlu gelişme de Motor Teknoloji Bölümü’nde yaşandı. Ünlü otomotiv markası Ford Otosan, sıfır kilometre bir Ford Custom bagajlı minibüs aracı okula bağış olarak verdi.

Aracın devir teslimi için okulda bir tören düzenlendi. Törene Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Salihli TSO Meclis Başkanı Süleyman Oral, Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, Ford Otosan Satış Sonrası Bölge Müdürü Hakan Eruysal, Salihli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen, Çetaş Salihli Satış Müdürü Selami Aksu, Salihli TSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

Aynı zamanda okulun Proje Yürütme Kurulu Başkanı da olan Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, törende yaptığı konuşmada, kalifiye eleman yetiştirme konusunda Salihli’nin en önemli okulu olan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde son iki yılda yaşanan gelişmeleri özetledi.

Yüksel, dokuz farklı alanda eğitim ve öğretim gören bin 270 öğrencisi bulunan okulda Zafer Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle Elektrik Otomasyon Laboratuvarı, Kumanda ve Kontrol Atölyesi, Otomasyon Atölyesi, Nedim Uysal Ardışıl Sistemler Atölyesi ve Zafer Garaj Tasarım ve Prototipleme Atölyesi’nin yenilendiğini anlattı.

Motor Teknolojileri Bölümü’nün ihtiyacı olan bir aracın da Ford Otosan tarafından hibe edildiğini belirten Yüksel, gençlerin pratik yapması ve tecrübe kazanmasına büyük katkı sağlayacak olan bu bağış için Ford Otosan ve şirketin Manisa yetkili bayisi Çetaş Otomotiv yetkililerine teşekkür etti.

Ford Otosan Satış Sonrası Bölge Müdürü Hakan Eruysal, yaptığı konuşmada, kalifiye eleman ihtiyacının otomotiv alanında da ciddi bir sorun oluşturduğuna dikkat çekerek, “Gençlerin eğitim gördükleri alanda beceri kazanmasına katkı sağlamaktan son derece mutluyuz. Sektörümüzün ihtiyacı olan elemanların yetişmesine büyük önem veriyoruz” dedi.

Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam da konuşmasında meslek liselerinin önemine dikkat çekerek, Ford yetkililerine duyarlı davranışlarından dolayı teşekkürlerini sundu. “Meslek lisesi memleket meselesi” diyen kaymakam, meslek liselerine önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

Konuşmalardan sonra Ford Otosan Satış Sonrası Bölge Müdürü Erusyal ve Çetaş Otomotiv Salihli Satış Müdürü Selami Aksu’ya teşekkür plaketi takdim edildi.

Törenin sonunda teslim alınan aracın direksiyonuna geçen Kaymakam Sağlam, aracı Motor Teknolojileri Bölümü’ne ulaştırdı. Ford ve Çetaş yetkilileri okula ayrıca yeni bir motor ile arıza tespit cihazı bağışı yapma sözü verdi. Katılımcılar daha sonra okulun yenilenen atölyelerini gezerek, gelişmeleri yakından görme imkanı buldu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.