Saksı Kampüs yatırımcılarını arıyor

Farklı dillerde internet tabanlı soru çözüm platformu

Geliştirdiği internet tabanlı araçlarla üniversite ve lise öğrencilerinin akademik ve kariyer hedeflerine ulaşmak için ihtiyaç duydukları uzman yardımını sağlayan e-eğitim platformu Saksı Kampüs yatırımcı ortaklarını arıyor. Türkiye’nin yatırım ve fonlama merkezi fonbulucu üzerinden paya dayalı kitle fonlaması turuna çıkan girişim, şirket paylarının 15’ini yatırımcılara arz ederek 1 milyon 290 bin TL fona ulaşmayı amaçlıyor. Saksı Kampüs, geliştirdiği e-eğitim teknolojileriyle hizmet vereceği ülkelerin ana dilinde ve ortak olarak dünya çapında İngilizce dilinde eğitim desteği verebilecek ilk uygulama olmayı hedefliyor.

Sermaye Piyasası Kurumu (SPK)’dan aldığı onay sonrası paya dayalı kitle fonlama sistemini Türkiye’de hayata geçiren ilk platform olan fonbulucu, e-eğitim sektöründe hizmet veren Saksı Kampüs’ü fonlamaya sundu. Öğrenci deneyimi için hayati önem taşıyan eğitim teknolojilerinde ihtiyaç duyulan araçları ve ders içeriğini geliştirdiği yeni nesil modellerle sunan Saksı Kampüs, üniversite ve lise derslerinde kendi alanlarında uzman 2 binin üzerindeki eğitmen kadrosuyla, yerel pazarda Türkçe ve İngilizce, global pazarda ise İngilizce ders yardımı ve soru çözümü yapma kabiliyetine sahip. Saksı Kampüs, fonbulucu Invest platformunda çıktığı yatırım turunda şirket paylarının 15’inin yatırımcılara arzıyla 1 milyon 290 bin TL fona ulaşmayı hedefliyor. Girişim şirketi, yatırım turunun başlama tarihi olan 13 Haziran Pazartesi saat 10.00 itibari ile ilk 20 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara 20 fazladan pay veriyor. Saksı Kampüs’e yatırım yapmak isteyen bireysel ve kurumsal yatırımcılar, üzerinden 60 gün boyunca devam edecek olan kampanyaya katılım sağlayabiliyor.

Türkiye’deki ilk üniversite soru çözüm uygulaması

Ağustos 2021 tarihinde yayına geçen Saksı Kampüs, Türkiye’deki ilk üniversite soru çözüm uygulaması unvanına sahip. Başlangıçta soru çözüm uygulaması olarak sadece üniversite öğrencilerine hizmet vermeye başlayan platform, öğrencilerden ve eğitmenlerden gelen yoğun talep doğrultusunda Ocak 2022 itibariyle lise pazarına da açıldı. Öğrencilerinin eğitim hayatları boyunca ihtiyaç duyduğu araçları ve hizmetleri internet tabanında bir araya getiren Saksı Kampüs, kurulduğu günden bu yana 23 binden fazla kayıtlı öğrenci, 2 binden fazla uzman eğitmen, 12 binden fazla çözülmüş soru, 96 soru çözme oranı ve 500’ün üzerinde düzenli müşteriye ulaştı. Hali hazırda MVP soru cevap uygulaması ve soru kütüphanesiyle hizmet veren platform, kişiselleştirilmiş ders materyali, özel ders modülü, çevrimiçi çalışma odaları ve Hocanı Tanı modüllerini de yakın zamanda kapsamına alacak.

2023’te globale açılacak

Saksı Kampüs, e-eğitim uygulamaları yönünde planlanan geliştirmelerle beraber hedef kitlesini genişletmeyi ve gelir kalemlerini artırmayı amaçlıyor. 2023 yılı itibari ile kendini ispatlamış bir uygulama olarak global pazara açılacak olan girişim, İngilizce eğitim veren üniversitelerin yoğun olduğu Birleşik Arap Emirlikleri ve üniversitelerin en yoğun olduğu Amerika’nın güney batı eyaletlerinde Saksı Kampüs soru çözümüne başlayacak. Ardından İspanyolca pazarında da hizmete açılarak büyümeye devam edecek. Planlanan geliştirmeler tamamlandıkça, global pazar entegrasyonları da yapılarak Türkçe, İngilizce, Arapça ve İspanyolca pazarlarında hizmet veren global bir uygulama haline gelecek.

“Global ölçekte bilinirliğe ulaşmış bir girişim olacağız”

Yatırım turundan beklentileri hakkında konuşan Kurucu Ortak – CFO Arın Tekinel, “Eğitim teknolojileri pazarının dijitalleşme ve teknoloji ile 2025’te 350 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşması bekleniyor. Uzaktan eğitimin yaygınlaşmasıyla hızla büyüyen bu sektörde globalde girişimler, Amerika’da 2020 yılında 16 milyar dolar yatırım topladı. Türkiye de 7 milyon lise ve üniversite öğrencisiyle ve artan kullanıcı harcamalarıyla gelişmekte olan büyük bir pazardan söz ediyoruz. Öncelikle büyük bir potansiyel barındıran bu pazarın yatırımcıların ilgisini çekeceğine inanıyoruz. Öte yandan eğitim, toplumu doğrudan ilgilendiren ve ülkenin geleceğini etkileyen en önemli konulardan biri. İyi öğrenciler yetiştirmek ve üretilen bilginin kolay ulaşılabilir olmasını sağlamak bizim için öncelikli. Kitle fonlama ile bize yatırım yapacak binlerce kişiden alacağımız motivasyonla ortak kararlara dayalı çalışmalar yapmak istiyoruz. Edineceğimiz finansal kaynaklar ve bize ortak olmayı seçen yatırımcılarımızla global ölçekte bilinirliğe ulaşmış bir girişim olmak kesinlikle bir hayal değil” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.