Sait Faik’in yaşamını konu alan Benden Hikayesi filminin afişi yayınlandı

5 Nisan’da beyaz perdeye yansıyacak Sait Faik’in yaşamını ve duygu dünyasını konu alan Benden Hikayesi filminin afişi yayınlandı.

“Benden Hikâyesi” bir adada doğup, (Adapazarı) ömrünü başka bir adada geçiren, Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik’in hayatını kendi ağzından anlatıyor.

Lirik bir anlatıma sahip belgeselde, Türk edebiyatının sorumlu avaresi Sait Faik’in yaşamı kendi hikâyeleri eşliğinde beyaz perdeye uyarlandı. Hikâyeciliğin savruk yazarı olarak da bilinen usta kalem Bursa Erkek Lisesi’nde yazdığı İpekli Mendil ile başlayan yazarlık hayatını Beyoğlu’nun Yüksek Kaldırım’ında, Fatih’in Kirazlı Mescit Sokağı’nda, kendi çocukluğunu bulduğu Burgaz Ada’da devam ettiriyor.

Hayatın savrukluğunu hikâyelerine ustaca yansıtan Sait Faik bu belgeselde kimi zaman dülger balığının yaşam mücadelesi, kimi zaman da milyonluk şehirlerin yalnızlığı, kimi zaman da yazmasa deliren bir yazarın duygusu, sesi soluğu oluyor.

Sait Faik’in en çok adım attığı, iz bıraktığı İstanbul, Bursa ve Burgaz Ada’da çekilen belgesel canlandırma yöntemi ile usta yazarı günümüz dünyasında hissetmemizi sağlıyor. Yazarın doğa ve insan sevgisiyle bütünleştirdiği hüsnüniyet kavramını üzerine oluşturulmuş bir yapım olma özelliğini taşıyan Benden Hikayesi adını Sait Faik’in bizim için endişelendiği o meşhur “Son Kuşlar” hikâyesindeki son pasajdan alıyor.

blank

“Dünya değişiyor dostlarım. Günün birinde gökyüzünde, güz mevsiminde artık esmer lekeler göremeyeceksiniz. Günün birinde yol kenarlarında, toprak anamızın koyu yeşil saçlarını da göremeyeceksiniz. Bizim için değil ama, çocuklar, sizin için kötü olacak. Biz kuşları ve yeşillikleri çok gördük. Sizin için kötü olacak. Benden hikâyesi.”

Filmin Adı: Benden Hikayesi

Yapım Şirketi: DADA Vision

Senarist-Yönetmen Onur Barış

Yapımcı: Levent Cengizhan

Metin Yazarı: Sait Faik Abasıyanık

Oyuncu: Mert Er

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.