Şahan Gökbakar’a ‘iskele’ tepkisi! ‘Vallahi pes! Yok, böyle bir pişkinlik…’

Şahan Gökbakar’ın Marmaris’teki koyda satın aldığı dubleks villanın önüne izinsiz yaptırdığı iskeleyle ilgili inceleme tamamlandı ve tonozların kaldırılması için Büyükşehir Belediyesi’ne tutanak gönderildi. Bu gelişme üzerine “Şahan mağduru oynuyor” diyen Günaydın yazarı Mevlüt Tezel, Gökbakar’ın isyanı ile ilgili ise sert ifadeler kullandı.

YouTube video

Günlerdir magazin gündeminden düşmeyen konu ile ilgili Günaydın yazarı Mevlüt Tezel bugünkü köşesinde bir yazı kaleme aldı. “Şahan mağduru oynuyor. Vallahi pes! Yok, böyle bir pişkinlik!” diyen Mevlüt Tezel’in o yazısı ve detaylar…

Komedyen Şahan Gökbakar, Marmaris’e 67 kilometre uzaklıkta turistik Selimiye ile Turgut Mahallesi arasında bulunan Delikyol mevkisinde karadan ulaşımın olmadığı koyda bir süre önce Ankara’daki profesörden 10 milyon liraya dubleks villa satın aldı.

Gökbakar, iddiaya göre, Marmaris’e 67 kilometre uzaklıkta olan mahallede satın aldığı villanın önündeki sahile izinsiz olarak iskele yaptırıp, ‘Özel mülktür girilmez’ tabelasını astı; sahile deniz kumu döktürüp, denize zodyak botla tonoz bıraktı.

Gökbakar’ın tabelayı astığı anlar, koydaki teknelerden görüntülenip, sosyal medyada paylaşıldı, basında da haber olarak yer aldı. Paylaşım ve haberlerin ardından Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, alan ile ilgili 8 Temmuz’da inceleme başlattı. Bu gelişmeler üzerine villasının bulunduğu koyun 30 metre açığına demirlediği motor yatından dürbünle çevreyi gözlemeye başlayan Gökbakar, iskele ve plaja astığı ‘Özel mülktür girilmez’ tabelasını söktü.

blank

YETKİLİ KURUMLARLA BAĞLANTIYA GEÇTİ

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, incelemeyi tamamlayarak, iskelenin kaldırılması ve alanın eski haline dönüştürülmesi için Marmaris Belediyesi’ne, tonozların kaldırılması için ise Büyükşehir Belediyesi’ne tutanakları gönderdi. Gökbakar’ın da avukatları aracılığıyla eksiklerin tamamlanması ve gereken düzenlemelerin yapılması için yetkili kurumlarla bağlantıya geçtiği öğrenildi.

Gönderilen resmi evrakın Marmaris Belediyesi’ne ulaşmadığı, ulaştığında encümen kurulunun toplanarak, karar vereceği bildirildi. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün dubleks villanın yapı kullanım izni olup, olmadığına dair ise resmi kurumlarla yazışmalarının devam ettiği kaydedildi.

ŞAHAN GÖKBAKAR TEPKİ GÖSTERDİ

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Turgut ve Selimiye mahalleleri arasında satın aldığı araziye kaçak iskele yaptığı iddiaları ve “Özel mülktür girilmez” yazılarını astığı için haberlere konu olan komedyen ve oyuncu Şahan Gökbakar hakkında yapılan haberlere sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Oyuncu Şahan Gökbakar yapılan haberlerle ilgili olarak sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Önce magazin olarak başlandı sonra ana haberlere ve gazete manşetlerine çıktı. Benden önceki sahibinin almış olduğu yapı kayıt belgeleri var. Evimin ve iskelemin kaçak olduğu koca bir yalan” diyerek tepki gösterdi, iskelesinin yapı kayıt belgesinin fotoğrafını paylaştı.

Söz konusu gelişmeleri ve Gökbakar’ın tepkisini köşesine taşıyan Günaydın yazarı Mevlüt Tezel ise sert ifadeler kullandı:

Şahan Gökbakar, Marmaris’teki villasının önüne izinsiz iskele yaptırmasıyla ilgili çıkan haberlere tepki göstermiş. ‘Kaz Dağları yok olmasın’ dediği günden beri kötüleme ve iftira kampanyalarının hedefi oluyormuş.

Kıyı Kanunu madde 5’te ‘Kıyılar halkındır’ diye yazıyor Şahan! Belediye, kumsalı kendi özel mülküne katmanı görmedi ya da görmezden geldiyse, bürokrasi ağır hareket ettiyse bu seni haklı çıkarmaz.

Ama Şahan mağduru oynuyor. Vallahi pes! Yok, böyle bir pişkinlik!

Şahan Gökbakar Marmaris’teki villasının önüne izinsiz iskele yaptırmasıyla ilgili çıkan haberlere tepki göstermiş. Haberler asılsızmış! Kaçak yapı diye işlem başlatılmamış.

Kaz Dağları yok olmasın dediği günden beri kötüleme ve iftira kampanyalarının hedefi oluyormuş. Hem haberlere konu olan yer tek katlı küçük bir köy eviymiş. İskele de 20 metrekare civarında masum bir iskeleymiş.

Vay Şahan vah, ne çok üzmüşler seni! Oysa o ‘masum’ iskeleye ve evinin önüne “Özel mülktür girilmez” levhaları asarken pek bir hevesliydin! Ayrıca şu küçük, masum köy evinin fotoğraflarını paylaşabilir misin? Uzaktan hiç de köy evi gibi gözükmüyor da!

Kaçak yapılaşma için henüz işlem başlatılmadıysa bu yapılanın yanlış olduğu anlamına gelmez. Belediye, Şahan’ın evinin önüne önce kum döküp özel bir kumsal yaratmasını, iskele kurup deniz ve kumsalla birlikte kendi özel mülküne katmasını görmedi ya da görmezden geldiyse…

Bürokrasi ağır hareket ettiyse bu Şahan’ı haklı çıkarmaz. Başka mülk sahiplerinin aynı hatayı yapması da Şahan’ı hak sahibi yapmaz!

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.