Şahan Gökbakar: Montrö’ye güçlü bir şekilde sadık kalmalı

Ukrayna’nın Türkiye’den Çanakkale ve İstanbul Boğazları’nı Rus gemilerine kapatmasını istemesinin ardından Montrö Boğazlar Sözleşmesi yeniden gündeme geldi. Şahan Gökbakar da Montrö açıklamaları sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak “Montrö’ye güçlü bir şekilde sadık kalmalı ve Atatürk’ün bu sözünü hiç unutmamalıyız” dedi.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Rusya’nın dün başlattığı askeri operasyonun ardından, Türkiye’nin Boğazların Rusya’ya kapatılması yönündeki talebi değerlendireceğini söyledi.

Bugün Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ile bir araya geldiğini belirten Bodnar, “Bize göre Montrö Anlaşması’nın 19’uncu maddesi uygulanmaya koyulmalı ki o maddeye göre savaşın bir tarafı olan devletin bu bağlamda boğazlardan geçmesine yasak konulmalı” diye konuştu.

‘MONTRÖ’YE GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE SADIK KALMALIYIZ’

Komedyen Şahan Gökbakar da Montrö açıklamaları sonrası sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözünün olduğu bir fotoğrafıyla paylaşım yapan Gökbakar, şu ifadeleri kullandı:

“Montrö’ye güçlü bir şekilde sadık kalmalı ve Atatürk’ün bu sözünü hiç unutmamalıyız.”

YouTube video

 

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.