SAHA Studio’da dönem sonu etkinlikleri 25 Mayıs’ta başlıyor!

Türkiye çağdaş sanatını destekleyen projeleriyle 10. yılını geride bırakan SAHA’nın Beyoğlu’nda sanatçı, küratör, yazar ve araştırmacılar için kurduğu SAHA Studio, dönem sonu sunumlarıyla 25 Mayıs 2022 günü kapılarını açıyor. Ekim 2021’den beri araştırma ve üretimlerini SAHA Studio’da yürüten sanatçılar Eser Epözdemir, Berat Işık, Ali Miharbi, İz Öztat ve TUNCA’nın desen, video, heykel ve yerleştirme gibi farklı mecralarda ürettikleri çalışmalar 25-28 Mayıs tarihleri arasında her gün 12.00-19.00 saatlerinde ziyaret edilebilir. Sanatçıların SAHA desteğiyle ürettikleri çalışmalarının bağlamı hakkında bilgi edinme imkânı sunan SAHA Studio Açık kapsamında bir dizi etkinlik de düzenleniyor.

Sanatçı Gülsün Karamustafa, küratör Özge Ersoy ve SAHA direktörü küratör Çelenk Bafra’dan oluşan seçici kurulun SAHA Studio’nun geçmiş katılımcıları ve bağımsız küratörlerden öneri alarak davet ettiği beş sanatçı, SAHA Studio’da ürettikleri işlerin kavramsal ve sürece özgü detaylarını konuşma ve söyleşilerle paylaşıyor: Eser Epözdemir su ve zamanı ilişkilendirmeyi deneyen bir söyleşiye Serhan Ada’yı davet ediyor. İşlerinin gündeme getirdiği sosyopolitik ve hafızaya dair meselelere sinemaya özgü kavramlarla yaklaşan Berat Işık, Yekhan Pınarlıgil ile bu iki pratiğin ortak dili üzerinden sohbet ediyor. Ali Miharbi, sanatçı konuşmasında 2016’dan bu yana tuttuğu ve pandemi döneminde derlediği notlarla hazırladığı sanatçı kitabında geçen kavramları, stüdyoda ürettiği işe de değinerek anlatıyor. İz Öztat, Zişan’ın (oto)biyografi kurgusunun bir bölümü olarak ürettiği çalışmasında birlikte çalıştığı Ra ile süreci ve kolektif çalışma yöntemlerini paylaşırken, TUNCA ise Ezgi Bakçay ile bir performans eşliğinde yapacağı söyleşide, dinleyicileri kişisel ve toplumsal tarihin ütopya ve distopyaları arasında, günümüz arka planında bir geziye çıkarıyor.

Katılımcılarına SAHA’nın yurtiçi ve yurtdışındaki ortaklıklarının katkısıyla diyalog, iş birliği ve birlikte öğrenme olanakları sunan SAHA Studio, davetli sanatçılara uzun süreli atölye ve ortak çalışma mekânı ile projeleri için araştırma ve eser üretim fonu sağlıyor; Türkiye’nin farklı kentlerinden görsel sanatçıların yanı sıra, yurtdışından yazar ve küratörlerin araştırmalarını İstanbul sanat ortamıyla etkileşim içinde geliştirmelerini destekliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.