Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, liglerin başlamasına yeşil ışık yaktı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, futbolda liglerin başlamasının TFF’nin kendi iradesi ile alacağı bir karar olduğunu belirtti. Liglerin devam edip etmeyeceği yarın saat 10’da TFF’nin yapacağı toplantı ile belli olacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle iptal olan liglerin akıbetiyle ilgili Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’le görüştüğünü belirterek, “Liglerin devamı federasyonun kendi iradesiyle alacağı bir karar” dedi. Türkiye’de futbolun kaderi, TFF’nin yarın saat 10.00’da yapacağı toplantının ardından belli olacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleri ile birlikte bugün toplantı gerçekleştirdi.

“LİGLERİN DEVAMI FEDERASYONUN ALACAĞI KARAR”

Sağlık Bakanı Koca, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, “TFF Başkanı Sayın Nihat Özdemir’le bugün bir görüşme yaptık. Liglerin devamının federasyonun kendi iradesiyle alacağı bir karar olduğunu belirttik. Salgında futbol coşkusunu erteleyen ve hayatta artık oyunun bazı kurallarının değiştiğini gören futbolseverlere sevgilerimi sunuyorum” dedi.

19 Mart’ta Koronavirüs pandemisi nedeniyle askıya alınan Süper Lig, TFF 1’inci, 2’nci ve 3’üncü Lig ile Bölgesel Amatör Lig’in (BAL) kaderi; TFF’nin yarın yapacağı toplantı sonrası Nihat Özdemir’in yapacağı açıklamayla belli olacak.

LİG DEVAM EDEBİLİR

TFF; Sağlık Bakanı Koca ve Bilim Kurulu üyelerinden olumlu yanıt alması halinde Süper Lig ve TFF 1’inci Lig’i kaldığı yerden oynatmaya başlayacak.

Haziran ayının ortasında liglerin başlaması planlanırken, sadece hafta sonlarında maç oynayarak sezon temmuz ayının sonunda sona erecek. Sezon normal formatında (ev sahibi – deplasman) devam edecek ve kulüpler Futbola Dönüş Öneri Protokolü’ne uygun hareket edecek.

ALT LİGLERDEKİ KULÜPLER OYNAMAK İSTEMİYOR

TFF 2’nci Lig ve 3’üncü Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Volkan Can, alt lig kulüplerinin Koronavirüs nedeniyle çok etkilendiğini ve 2’nci ve 3’üncü Lig’de kalan 6 haftanın tamamını oynamak istemediklerini açıklamıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.