Sağır ve işitme engelli kadınlar ‘hak’ eğitiminde

Dem Derneği’nin Sabancı Vakfı Hibe Programı desteği ile Engelli Kadın Derneği ve Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu ortaklığında oluşturduğu “Sağır ve İşitme Engelli Kadın Hakları Eğitim Platformu” açıldı.

İSTANBUL (İGFA) – Dem Derneği’nin sağır ve işitme engelli kadınları güçlendirmek için hak temelli bir yaklaşımla çalışmaya başladığı “Sağır ve İşitme Engelli Kadın Hakları Eğitim Platformu” (SAĞIR KADIN HAK platformu) açıldı.

Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında desteklenen Engelli Kadın Derneği ve Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu ortaklığında oluşturulan ve www.sagirkadinhak.com adresi üzerinden erişilebilen platform için farklı uzmanlıkları olan 15 kişilik bir ekip kapsamlı çalışmalar yaptı.

Hakların, sağır ve işitme engelli kadınlar için de erişilebilir olması ve Türkiye’nin her yerinde kadınların istedikleri zaman ücretsiz olarak haklarını öğrenmeye başlaması amacıyla kurulan platformda şiddet ve şiddetle mücadele, ekonomik ve cinsel haklar da dahil olmak üzere 8 farklı başlıkta 54 erişilebilir eğitim videosu yer alıyor.

Dem Derneği Sürdürülebilir Çözümler Koordinatörü Ayşe Damla İşeri Sunman, çalışmanın ilk olduğunu belirterek, eğitim videolarının yer aldığı “SAĞIR KADIN HAK” internet sitesini açtıklarına dikkati çekerek, “Sadece çevrim içi değil, sahada da ççalışıyoruz. Platformun ve içindeki bilgilerin sağır ve işitme engelli kadınlar tarafından yaygınlaştırılması için elçi atölyeleri düzenliyoruz. Bugüne kadar 3 farklı ilde atölye çalışması yaptık ve şu an Türkiye genelinde 12 ilde 48 sağır ve işitme engelli kadın platform elçimiz olarak çalışmaya hazır. Birlikte sağır ve işitme engelli kadınlara haklarını anlatıyoruz. Hedefimiz Türkiye’de çalışmalarımızın ulaşmadığı bir il ve bir kadın bile kalmaması” diye konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.