Sağanak yağış tam gaz

Ramazan Bayramı bu yıl yağışlı ve kapalı hava ile geçiyor. Bayramın ikinci gününde Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden 81 ile uyarı geldi. Hava durumu raporuna göre yurt genelinde sağanak yağış bekleniyor.

Türkiye Ramazan Bayramı’na yağışlı havayla karşıladı. İlkbaharın ortasında da soğuk havalar devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ülke genelinde sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Rapora göre sıcaklıklar ise iç ve kuzeybatı kesimlerde 2 ila 6 derece azalacak. Öte yandan Havaforum’un Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre de soğuk havalar en birkaç hafta daha hakim olacak.

Meteorolojik forum sitesi Havaforum’un Twitter hesabından yapılan paylaşımda soğuk hava beklentisi aktarıldı. Paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“23 Eylül 2021’de başladığımız soğuk hava haberlerine 1 Mayıs 2022 itibarıyla hâlâ devam ediyoruz. 8 aydır biz de sıkıldık, 3-4 hafta daha sıcak hava haberi veremeyeceğiz gibi duruyor. Haziran belirsiz, takipteyiz. Gelişmeler oldukça aktaracağız.”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Manisa, Kütahya, Düzce, Bilecik, Bolu, Karabük, Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Konya’nın kuzey ve batısı, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Doğu Anadolu’nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda yerel kuvvetli olması bekleniyor. Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında bu gece saatlerinde yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.