Sade kahveyi hissettirdikleri için içiyoruz!

Yeni bir araştırmaya göre sade kahve ve alkolün tadı aslında hoşumuza gitmiyor. Zira insan genomunda bu içeceklerden keyif almayı sağlayan gen yok, alınan keyif tamamen hissiyat meselesi.

Chicago’daki Northwestern Üniversitesi Feinberg Tıp Fakültesi’nde koruyucu hekimlik profesörü olan Marilyn Cornelis’in başkanlık ettiği bilimsel bir çalışmaya göre acı veya tatlı içecek tercihlerimiz tat genlerimizle değil, bize nasıl hissettirdikleriyle ilişkili. Yani eğer tadını sevdiğiniz için sade kahve ya da bira içtiğinizi düşünüyorsanız yeni bir araştırma yanıldığınızı öne sürüyor.

Sonuçları Human Molecular Genetics adlı bilimsel dergide yayımlanan araştırmaya göre içecek seçimindeki en önemli bileşenlerin davranış-ödül olduğunu gösteriyor. Araştırma, sadece tek bir genetik belirleyici buldu: daha önce düşük obezite riskiyle ilişkilendirilen bir FTO geni varyantına sahip insanlar aslında şekerli içecekleri tercih ediyor. Marilyn Cornelis “Bu beklediğimiz bir şey değil, FTO biraz gizemli bir gendir ve obezite ile nasıl bağlantılı olduğunu tam olarak bilmiyoruz. Muhtemelen kilo yönetimiyle ilişkilendirilebilecek davranışlarda rol oynuyor.

Tercihlerimizin genetik boyutu bu içeceklerin psikoaktif bileşenleriyle ilgili. İnsanlar kahve ve alkolün nasıl hissettirdiğinden hoşlanıyorlar. Bu yüzden içiyorlar. Tadından dolayı değil” diyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.