Saddam’ın heykeli gibi devrildi

8 metre uzunluğunda olan ve bronzdan yapılan Rusya-Ukrayna Dostluk Anıtı, Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Klichko’nun katılımıyla yıkıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Klichko, “Arkadaşlar, 1982 yılında başkentte sözde iki halkın dostluğu adına bronzdan yapılan ve iki işçiyi temsil eden heykelin yıkımı gerçekleşti” dedi. Klichko, “8 metrelik metali sözde dostluk anıtını kaldırırken manidardır ki, Rus işçinin kafası koptu. Anıtın yerine yeni bir projeyi imzaladım ve Kiev Belediyesi yakındaki oturumda konuyu değerlendirecek. Kiev’de Rusya ve Sovyetler ile alakası olan 60 civarında anıtı yıkacağız. Rusya ile ilişkili 460’tan fazla caddenin de ismi değiştirilecek” dedi. Ukraynalılar yıkılan heykelin önünde hatıra fotoğrafları çektirdi. Görüntüler, ABD işgali sonrasında Irak’ta Devlet Başkanı Saddam Hüseyin’in heykellerinin devrilmesini hatırlattı.

 

Kaynak: Hürriyet

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.