Sabancı ailesinin gizli toplantısını kaydeden hemşireye suç duyurusu

Sakıp Sabancı’nın eşi Türkan Sabancı, doktorlarıyla kendisi ve ailesinin sağlık durumlarıyla ilgili yaptığı özel toplantıyı gizlice kayda aldığı iddia edilen hemşireden şikayetçi oldu. Hemşirenin ‘Kişiler arasındaki konuşmaların rıza olmadan kayda alınması’ suçundan hakkında dava açılarak cezalandırılması talep edildi.

2004 yılında hayatını kaybeden iş insanı Sakıp Sabancı’nın eşi Türkan Sabancı, aile bireylerinin sağlık durumlarıyla ilgili doktorlarla yaptığı bir toplantıyı gizlice kayda aldığını iddia ettiği hemşire hakkında suç duyurusunda bulundu.

CEP TELEFONUYLA KAYDETTİ İDDİASI
İddiaya göre Mukaddes S. isimli kişi, Sabancılar’ın konutunda hemşire olarak çalışıyordu. Türkan Sabancı ve oğlu Ömer Metin Sabancı’nın sağlık durumuyla ilgili doktorların bulunduğu sınırlı sayıda kişinin 6 Aralık 2022’de konutta düzenlenen toplantıya Mukaddes S. de hemşire olması nedeniyle çağrıldı.

Ancak iddiaya göre, Mukaddes S. katılımcıların rızası olmadan gizli bir şekilde toplantıyı cep telefonuyla kayda aldı. Hemşirenin konuşmaları kayda aldığı toplantıdakiler tarafından fark edilmesi üzerine tutanak tutuldu.

Bunun üzerine Türkan Sabancı avukatı aracılığıyla hemşire Mukaddes S. hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Dilekçede, Türkan Sabancı ve oğlu Ömer Metin Sabancı’nın sağlık bilgilerinin gizli tutulduğu, toplantının kayda alınmasının doğruluk ve bağlılığa aykırı davranış teşkil ettiği için hemşire Mukaddes S’nin iş akdinin sonlandırıldığı kaydedildi. Hemşire Mukaddes S’nin TCK’nin 133/2. madde uyarınca “Kişiler arasındaki konuşmaların rıza olmadan kayda alınması” suçundan hakkında dava açılarak cezalandırılması talep edildi. Şikayet üzerine savcılık, hemşire Mukaddes S. hakkında soruşturma başlattı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.