Rusya’dan Finlandiya ve İsveç’e NATO tehdidi

Kuzey Atlantik Konseyi (NATO) Devlet Başkanları Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısı nedeniyle toplantı yaptı. Zirve sonrası ‘Rusya Devlet Başkanı Putin’in Ukrayna’ya saldırma kararı, Rusya’nın uzun yıllar ekonomik ve siyasi bakımdan ağır bedel ödeyeceği korkunç bir hatadır.’ açıklaması yapıldı. Açıklamanın akabinde Rusya’dan İsveç ve Finlandiya’ya NATO tehdidi geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılmasının “sonuçları olacağı” uyarısında bulundu.

Zaharova, düzenlediği basın toplantısında, Finlandiya ve İsveç’in olası NATO üyeliklerine dair açıklamalarda bulundu.

“CİDDİ SONUÇLARI OLUR”

Ülkelerin güvenliklerinin, başka ülkelerin güvenliği pahasına inşa edilmemesi gerektiğini savunan Zaharova, “Finlandiya ve İsveç’in öncelikle bir askeri blok olan NATO’ya katılımı, ülkemizin yanıt vermesini gerektirecek ciddi siyasi-askeri sonuçlara yol açacaktır.” ifadesini kullandı.

NATO zirvesine Kanada, İngiltere, Fransa, Romanya, İzlanda, Almanya, Çek Cumhuriyeti, İtalya, ABD ve Norveç’in yanı sıra İspanya, Estonya, Hırvatistan, Polonya ve Türkiye’den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan online olarak katılım göstermişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.