Rusya’da Zoom, Skype ve Whatsapp’a yasak geldi

Rus devlet savunma sanayi şirketi Rostec; Zoom, Skype ve WhatsApp’ı güvenli bulmadığı gerekçesiyle, çalışanlarına kullandırmama kararı aldı.

Rus devlet savunma sanayii şirketi Rostec, güvenlik endişeleri nedeniyle yeni bir karar aldı. Bu karara göre çalışanlar, ABD’li Zoom, Skype ve WhatsApp gibi uygulamaları kullanmayacak.

Rostec’in basın dairesinden yapılan açıklamaya göre, şirketin çalışanlarından iş yerine ait cihazlara yabancı mesajlaşma ve canlı görüşme uygulamalarını indirmemeleri istendi.

Rostec gerekçeyi şöyle açıkladı: “Rostec savunma sektöründe faaliyet gösteren, havacılık, motor üretimi, elektronik, tıp, ilaç ve başka sektörlerde yüksek teknolojili sivil alanlar geliştiren büyük bir endüstriyel şirket. Bu da bilgi güvenliği adına ciddi ihtiyaçlar doğuruyor.”

Kullanılmayacak uygulamalar arasında Zoom, Skype ve Whatsapp yer alıyor.

Rostec, şirket içi iletişimi güvenli yollarla sağlamak için IVA AVES S isimli kendi sistemini çıkardı. Tamamen Rusya üretimi olan ve devlet kurumlarının çeşitli güvenlik ihtiyaçlarını karşılayan bu sistem, pandemi döneminde evden çalışan personel tarafından sıkça kullanıldı.

Rus DailyStorm sitesinin ismi belirtilmeyen bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, bu uygulamaların kullanılmaması aslında kağıt üzerinde her zaman mevcuttu, ancak birçok çalışan bunu göz ardı ederek çevrimiçi görüşmeler için Zoom ve Skype’ı kullanıyordu. Pandemiden sonra da güvenlik ve olası bilgi sızıntılarıyla ilgili endişeler arttığından yönetim yeni talimatlar verdi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.