Rusya’da haber sitelerine erişim engellendi

Rusya’da, ABD merkezli Svoboda başta olmak üzere İngiliz yayın kuruluşu BBC Rusça ve Letonya’da bulunan Meduza’nın internet sitelerine kısıtlama getirildi.

Rusya’da, ABD merkezli ve İngiliz yayın kuruluşlarının internet sitelerine erişim engeli geldi.

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumunun (Roskomnadzor) internet sitesinde yer alan ve kısıtlama uygulanan sitelerin bulunduğu liste güncellendi.

Buna göre, listeye Radyo Svoboda, BBC Rusça ve Meduza’nın internet siteleri eklenirken, Rusya’da söz konusu sitelere erişim engellendi.

RUS MEDYA KURULUŞLARI TEHDİT OLUŞTURUYOR

Geçtiğimiz günlerde ise AB Konseyi, Rus medya kuruluşlarının İngilizce, Almanca, Fransızca ile İspanyolcayı da içeren yayınlarının “Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı ve AB karşıtı dezenformasyon ile bilgi manipülasyonu” sona erene kadar yasaklandığını duyurmuştu. Yasak kararı AB Resmi Gazetesi’nde de yayımlanmıştı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de yasaklı Rus medya kuruluşlarının yayınlarının güvenliğe ve kamu düzenine doğrudan tehdit oluşturduğunu belirtmişti.

SİYASETE ZARAR VERİYOR

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Twitter mesajında Rusya’nın Batı medyasının ülkedeki yayınlarını durdurmaya hazırlandığını belirtti. Rusya Dışişleri Bakanlığı dün BBC’yi Rusya’da yurtiçi siyasete ve güvenliğe zarar vermekle suçlamıştı.

Avrupa Birliği Rus RT kanalıyla Sputnik haber ajansının yayınlarını yasaklamış, birçok Batılı şirket de Rusya’dan çekilme kararı almıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.