Rusya: Ukrayna Hava Kuvvetleri devre dışı

Rusya’nın Donbas’ı işgal etmeye başlamasıyla bölgede tansiyon düşmüyor. Son olarak Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna Hava Kuvvetleri’nin askeri yapısı devre dışı bırakıldığını ve Ukrayna sınır güçlerinin Rus birliklerine herhangi bir direniş göstermediğini öne sürdü.

Tüm dünyanın merakla izlediği Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim, Rusya’nın Donbas’ı işgal etmeye başlamasıyla zirveye tırmandı.

Son olarak Rusya Savunma Bakanlığı, Silahlı Kuvvetleri’nin Ukrayna kentlerine saldırı düzenlemediğini ve buralardaki sivil nüfusu tehlikeye atan herhangi bir durumun söz konusu olmadığını duyurdu.

‘UKRAYNA, ARAÇLARIMIZI İMHA ETMEDİ’

Sputnik’in aktardığına göre; bakanlık tarafından yapılan açıklamada Ukrayna ordusunun, ‘Rus uçaklarının ve zırhlı araçlarının imha edildiği’ yönündeki açıklamalarının da ‘tamamen gerçek dışı’ olduğu ifade edilerek “Ukrayna Hava Kuvvetleri’nin askeri yapısı devre dışı bırakıldı. Ukrayna sınır güçleri, Rus birliklerine herhangi bir direniş göstermiyor” şeklinde bir iddia ortaya atıldı.

‘ASKERİ YAPILARINI DEVRE DIŞI BIRAKTIK’

Açıklamada, sadece kilitlendiği hedefi vuran yüksek hassasiyetli silahlar ile ‘Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin askeri altyapısının, hava savunma sistemlerinin, askeri üslerinin ve hava araçlarının devre dışı bırakıldığı’ belirtildi.

Ukrayna ordusu güçlerinin mevzilerini kitlesel bir biçimde terk ettikleri ve silah bıraktıklarına dair istihbarat alındığı iddia edilen açıklamada, silah bırakan bu birliklere saldırı düzenlenmediği ileri sürüldü.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.