Rusya tahıl koridorunu vurdu

RUSYA, İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında imzalanan “Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi”nin üzerinden 24 saat geçmeden Rusya, tahıl nakliyatında kullanılan limana saldırdı. Ukrayna, BM ve Türkiye’ye yükümlülüklerini yerine getirmeleri çağrısı yaptı.

İstanbul’da Rusya, Ukrayna, BM ve Türkiye’nin altına imza attığı tahıl anlaşmasının mürekkebi kurumadan Rus füzelerinin Ukrayna’nın Odessa kentindeki bir limana saldırdığını açıkladı. Ukrayna tarafından yapılan açıklamada, “Düşman Kalibr seyir füzeleri ile Odesa deniz ticaret limanına saldırdı; 2 füze limanın altyapısını vurdu” denildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin, “Birleşmiş Milletler Türkiye’yi Rusya’nın Karadeniz’de tahıl koridorunun güvenli işleyişi için yükümlülüklerini yerine getirmeye çağrıyoruz” açıklaması yapıldı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.