Rusya: Finlandiya ve İsveç’e karşı önlem alırız

Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği kararına ilişkin konuşan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Grushko, Rus sınırlarına yakın yakın bölgelerde nükleer güç konuşlandırması durumunda gerekli önlemleri alacaklarını dile getirdi.

İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya girmesi ile ilgili gerçek bir gerekçe bulamadıklarını söyleyen Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Alexander Grushko, , Finlandiya ve İsveç’in NATO kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TRT Haberin aktardığına göre, iki ülkeye karşı da düşmanlık beslemediklerini söyleyen Grushko, Rusya’nın konuya ilişkin tepkisinin, bu ülkelere NATO’nun yerleştireceği altyapıya bağlı olduğunu da söyledi. NATO’nun Rus sınırlarına nükleer unsurlar yerleştirmesi durumunda Moskova’nın gerekli önlemleri alacağını belirtti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.