Rusya destekli rejim güçlerinin İdlib’deki hava saldırısında 29 askerimiz şehit oldu

Kahreden haberi Hatay Valisi Rahmi Doğan açıkladı. Muhaliflere yakın kaynaklar, Suriye ya da Rus savaş uçaklarının İdlib’in güneyinde, Cebel ez-Zaviye bölgesindeki Bilyun’da bulunan TSK noktasını hedef aldığını bildirdi.

Vali Doğan “İdlib’de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurları hava saldırısına uğramıştır. Bu saldırı sonucu 29 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur” açıklaması yaptı.

Saldırıda bazı askerlerin de ağır yaralandığını söyleyen Doğan, “Yaralılarımızı Cilvegözü Sınır Kapısından Türkiye’ye aldık. Hatay’daki devlet hastanelerinde tedavileri devam ediyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Milletimizin başı sağolsun” diye konuştu.

“KAN İHTİYACI YOK”

Hastanelerdeki yaralılar için herhangi bir kan ihtiyacı olmadığını kaydeden Doğan şöyle devam etti:

“Tüm tedbirler alınmış, tüm sağlık personelimiz görevi başındadır. Yaralılarımıza gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Hemşehrilerimden müsterih olmalarını, hastanelerin etrafında herhangi yığılma olmamasını buradan istirham ediyorum.”

’34 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU’ İDDİASI

Reuters’ın Britanya merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne dayandırdığı haberine göre, İdlib’de en az 34 askerimizin şehit olduğu ileri sürüldü.

SALDIRI BİLYUN’DA GERÇEKLEŞTİ

Muhaliflere yakın kaynaklar, Suriye ya da Rus savaş uçaklarının İdlib’in güneyinde, Cebel ez-Zaviye bölgesindeki Bilyun’da bulunan TSK noktasını hedef aldığını bildirdi.

Hatay Valisi Doğan da bunu doğrulayarak TSK unsurlarının Bilyun’da hava saldırısına uğradığını kaydetti.

AĞIRALİOĞLU: ASKERLERİN SIKIŞTIKLARINA DAİR BİLGİ DÜN SAVUNMA BAKANINA İLETİLMİŞTİ

Habertürk’te canlı yayın programında konuşan Yavuz Ağıralioğlu, TSK’nın saldırıyı ön görecek askeri yeterliliğe sahip olduğunu belirterek, “Bana dün gelen bir bilgide çocukların bölgede vurulmaktan korktukları ve bize lojistik olarak ulaşmalarının mümkün olmadıkları kadar sıkıştıkları bilgisi dün geldi ve bunu Savunma Bakanı’na ilettim. Bir hava saldırısı bekleniyordu demek ki. Hava kuvvetlerimizin buna dair bilgisinin olması gerekirdi” dedi.

İDLİB’DE 40 ŞEHİDİMİZ VAR

Daha önce de Rusya destekli rejim güçlerinin saldırısında toplam 18 askerimiz şehit düşmüştü. İdlib’de 3 Şubat’ta 7 asker 1 sivil personel, 10 Şubat’ta 5 asker, 20 Şubat’ta 2 asker, 22 Şubat’ta 1 asker, 26 Şubat’ta da 2 asker şehit olmuştu. Son kayıplarla birlikte şehit sayısı 40’a yükselmiş oldu.

Önceki gün 2 askerimizin şehit düştüğü saldırıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan kararlılık mesajı vermiş “Gereken nesye yapılacaktır” açıklaması yapmıştı. Erdoğan, bugünkü konuşmasında ise şehit sayısının 3’e yükseldiğini belirtmişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.