Rus turistlerin tatil tercihleri Ege’ye kayıyor!

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Rus turistlerin Türkiye’deki tercihlerinin giderek Ege bölgesindeki tatil yerlerine doğru kaydığını açıkladı.

ATOR’dan yapılan açıklamada, Rus turistlerin Türkiye’nin Ege kıyılarındaki tatil yerlerini artık daha sık tercih ettikleri ve bu ilginin giderek arttığı belirtildi.

Diğer yandan Muğla Büyükşehir Belediyesi, bu yılın 10 aylık döneminde Rusya’dan 513 bin tatilcinin bu bölgedeki tatil yerlerini tercih ettiğini, bu sayıda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28.6’lik atış olduğunu bildirdi.

Rus tur operatörleri de, müşterilerinin Ege bölgesinde yer alan Dalaman, Fethiye, Ölüdeniz, Marmaris, Bodrum, İzmir, Kuşadası, Didim ve Çeşme’deki otellere ilgisinin giderek arttığını ifade etti. Buradaki tatil yerleri için tur satışı yapan 5 büyük şirketin 3’ü, bu yılki talepte güçlü bir artış olduğunu, diğer ikisi ise ülkenin bu bölgesine olan talebin istikrarını koruduğunu kaydetti.

Geçen yaz döneminde bu bölgede 80-130 bin ruble (1250-2000 dolar) karşılığında 2 kişinin 1 haftalık tatil yapabildiği ifade ediliyor.

Gelecek yaz dönemi için başlatılan erken rezervasyon kampanyası da Ege bölgesine olan talebin kalıcı olduğunu gösterdi. Büyük tur operatörlerinden bir tanesi, bu yılki tur satışlarının geçen yılın iki katı olduğunu vurguladı. Kampanya kasamında 2 kişinin 1 haftalık tatili 60-80 bin rubleye (950-1250 dolar) yapabileceği belirtildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.