Rus hackerlardan İngiliz kraliyetinin resmi sitesine saldırı

İngiliz yetkililer, kraliyet ailesinin resmi internet sitesi siber saldırıya uğradığını duyururken, saldırıyı Rusya merkezli hacker grubu Killnet üstlendi.

Kraliyet ailesinden İngiliz basınına konuşan bir kaynak, ailenin resmi internet sitesinin siber saldırıda hedef alındığı bildirdi.

Siber saldırı nedeniyle yaklaşık bir buçuk saat erişimin sağlanamadığı sayfaya, öğlen saatlerinde tekrar erişim mümkün oldu. Saldırıdan kimin sorumlu olduğunun bilinmediğini belirten kaynak, bunun bilgisayar korsanlığı olmadığını, internet sitesinin sistemlerine ya da içeriğine erişim sağlanamadığını aktardı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI AYLAR ÖNCE UYARMIŞTI
Rus hacker grubu Killnet, kraliyet ailesinin internet sayfasına yönelik DDoS (Distrubuted Denial of Service) saldırısının sorumluluğunu üstlendi.

İngiltere Başbakan Yardımcısı Oliver Dowden, 19 Nisan’da yaptığı açıklamada, Rusya bağlantılı hacker grupların, İngiltere’deki işletmelere yönelik siber saldırı planlarıyla ilgili uyarıda bulunmuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.