Rus Büyükelçisini vuran Mevlüt Mert Altıntaş’ın 15 Temmuz’u bildiği ortaya çıktı

Ankara’da Rus Büyükelçiyi vuran kişinin 15 Temmuz’u bildiği ortaya çıktı.

Ankara’da Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov’a suikast düzenleyen polis memuru Mert Altıntaş’ın 15 Temmuz darbe girişimi sırasında geçici görevle Diyarbakır’da olduğu öğrenildi. Altıntaş’a 2 gün izin veren dönemin Diyarbakır Çevik Kuvvet Şube Müdürü Kahraman Sezer’in ise darbe girişiminden sonra FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklandığı belirtildi.

Saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş’ın kimliğine dair dikkati çeken detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Polis memuru olduğu öğrenilen saldırganın 15 Temmuz darbe girişiminin hemen öncesinde iki günlüğüne izin aldığı öğrenildi. Saldırgana ilişkin incelemeler başlatılırken, FETÖ bağlantılarının bulunduğu iddia edildi. Bu kapsamda araştırma çalışmalarının başlatıldığı ve saldırganın FETÖ’yle bağlantısına dair güçlü bulguların bulunduğu öğrenildi.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre daha önce Today’s Zaman’ın Ankara temsilciliğini yapan Abdullah Bozkurt, 3 gün önce Türkiye’deki elçilerin güvende olmadığına dair yazı yazmıştı. Diğer taraftan Rus Büyükelçi’ye suikast düzenleyen katilin de Abdullah Bozkurt’un evinde kaldığı tespit edildi. 

Saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş, 1994 Aydın Söke doğumlu suikasti gerçekleştiren Mevlüt Mert Altıntaş’ın 15 Temmuz’da FETÖ’nün İstanbul ve Ankara’da düzenlediği darbe girişimi sırasında yaptıkları ise dikkati çekti. Saldırganın 15 Temmuz’da görevli olduğu Diyarbakır’da iki günlük yasal izin kullandığı iddia edildi.

Rus büyükelçisini vuran suikastci FETÖ’nün en güçlü olduğu İzmir’deki Rüştü Ünsal Polis Okulu 2014 mezunu. 2012 yılında polis meslek yüksek okulu sınavına kopya çekerek girenlerden.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.