“Run the Island Bozcaada” spor, lezzet ve müziği bir araya getirdi!

Türkiye’nin en popüler adası Bozcaada, Eylül ayında yepyeni bir festivale ev sahipliği yaptı: Run The Island Bozcaada! Spor, lezzet ve müziği bir arada sunan festival 13-14 Eylül tarihlerinde adanın dört bir yanına dağılarak, katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşattı.

İki günlük festival Bozcaada’nın muhteşem doğası ve bağlarında yapılan koşu yarışlarının yanı sıra zumba, yoga ve sokak tenisi gibi farklı spor dallarıyla renklendi Gündüz spor etkinlikleriyle adayı ele geçiren festivalin akşamları ise müzikle taçlandı. Festivalin açılış konserinde ünlü oyuncu Gonca Vuslateri ve Çiğdem Erken; kapanış konserinde ise aşk şarkılarının son yıllardaki en sevilen ismi Kalben sahne aldı. İlki büyük ilgi gören festivale katılan herkes, Bozcaada’da unutulmaz anlara tanıklık etti.

blank

Kuzey Ege’nin incisi ve Türkiye’nin en popüler tatil adası Bozcaada, Eylül ayında yepyeni bir festivale ev sahipliği yaptı: Run The Island Bozcaada! 13-14 Eylül tarihlerinde düzenlenen festivalde spor, lezzet ve eğlence bir aradaydı. GD Academia d’Esports ve 73 Organizasyon organizasyonuyla gerçekleşen festival Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bozcaada Kaymakamlığı, Bozcaada Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu, Bozcaada Turizm İşletmeleri Derneği ve Çanakkale Gestaş işbirliğiyle gerçekleşti.

 

Başrolde müzik de vardı
Heyecanla beklenen festivalde Bozcaada’nın ruhuna uygun melodiler de başrollerdeydi. 13 Eylül Cuma akşamı Gonca Vuslateri ve Çiğdem Erken, Bozcaada’nın simge mekanlarından Salhane’de açılış konseri için sahne aldı. İkili unutulmaz şarkıları kendilerine has tarzlarıyla seslendirdi ve büyük beğeni topladı. 14 Eylül Cumartesi akşamı ise aşk şarkılarının yeni ozanı Kalben müzikseverlerle çok sevdiği Bozcaada’da buluştu. Kalben, Ayazma Plajı’ndaki canlı performansıyla unutulmaz bir geceye imza attı.

Spor ve eğlence iç içe
Bu yıl ilk kez düzenlenen Run the Island Bozcaada, spor turizmi alanında hem Türkiye’nin hem de Bozcaada’nın uluslararası arenada tanıtımına katkı sağlamayı hedefliyor. Katılımcılar doğa harikası adanın yollarının yanı sıra çok sevilen bağlarının arasından koştu. Koşunun yanı sıra zumba, yoga, spinning, sokak tenisi gibi birbirinden renkli spor aktiviteleriyle birlikte çocuklara özel etkinlikler de festival takviminde yer aldı. Gündüz sporun farklı dallarıyla renklenen etkinlik kapsamında özel mekanlarda düzenlenen davetlerle Bozcaada’nın özel lezzetleri katılımcıların beğenisine sunuldu.

Run the Island Bozcaada koşusuna katılanlar, 21K Yarışı, 11K Yarışı, Göztepe Tırmanma Etabı, 36-44 Yaş, 45-54 Yaş, 55-64 Yaş, 65 Yaş Üstü ve Çocuk Yarışı kategorilerinde yarıştı. Heyecanlı müsabakaların sonunda dereceye giren sporculara toplamda 46 bin 500 TL değerinde ödül dağıtıldı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.