Rubato “İKİ” ile iddialı bir şekilde geliyor

Şimdiye kadar bir çok sanatçının sahnesinde enstrümanlarıyla yer alan Rubato, ilk albümleri “BİR”den sonra iki yıllık bir demlenme sürecinin ardından “İKİ” ile iddialı bir şekilde geliyor.

Solo vokal ve çelloda Özer Arkun, ud, cümbüş, gitar ve vokalde Fatih Ahıskalı, klarnet, bas klarnet, soprano saksafonda Göksun Çavdar ve bas gitarda Eralp Görgün’ün yer aldığı, her geçen yıl dinleyici kitlesini artıran ve sahnede dinleyicileri büyüleyen Rubato, bu albümde kendi bestelerinin yanı sıra Sezen Aksu, Sıla, Burhan Bayar, Şebnem Ferah gibi önemli sanatçıların eserlerine de yer veriyor.

Sıla ‘nın bir de düetinin bulunduğu ve Yıkılmışım Ben’den Yağmurlar’a, Beter’den Efkarlıyım’a sevilen şarkıların yeniden yorumlarının sunulduğu albümde Rubato, arabesk tadı yoğun bir müzik ziyafeti sunuyor.

Repertuvarı hazırlarken, kendilerini çok heyecanlandıran eserler listesinden özenle seçim yapan Rubato, gruba adını verdiği gibi ritmik özgürlüğü de ruhunda taşıyarak duygusal geçişleri büyülü bir ahenkle dinleyiciye ulaştırıyor.

İKİ’ye iki klip birden

Grubun çıkış şarkısı ise Şebnem Ferah ve Sezen Aksu imzalı Yağmurlar. Rubato yorumuyla Yağmurlar’ın klibi Point Hotel’in helikopter pistinde, İstanbul’un etkileyici fonunda çekildi.

Yönetmenliğini Can Fakıoğlu’nun görüntü yönetmenliğini ise Burak Barutçu’nun yaptığı klip, iki versiyon halinde tasarlandı. Klasik televizyon versiyonunun yanı sıra, Türkiye’de henüz çok yeni olan 360 video tekniğinin kullanıldığı, online platformlar için hazırlanan ikinci versiyonun çekimleri de aynı gün Digimind tarafından gerçekleştirildi. Bu versiyonda izleyiciler, mobil cihazları ya da sanal gerçeklik gözlüklerini kullanarak, mekan içinde kamerayı kontrol edebiliyor ve sanki klibin içindeymiş gibi bir deneyim yaşayabiliyor.

Rubato “Yağmurlar” (360° Music Video) klibi

YouTube video

YouTube video

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.