RTÜK, Nasuh Mahruki hakkında suç duyurusunda bulundu

RTÜK, YÖK’ün 2020 YKS’de en yüksek kontenjanı ilahiyat bölümlerine vermesini üzerinden “YÖK de RTÜK gibi, TRT gibi ve Cumhuriyet düşmanları tarafından ele geçirilmiş pek çok kurumumuz gibi düpedüz Cumhuriyet düşmanları hesabına çalışıyor” diyen eski AKUT Başkanı ve dağcı Nasuh Mahruki hakkında suç duyurusunda bulundu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK), 2020 YKS’de en yüksek kontenjanı ilahiyat bölümlerine vermesi üzerinden “YÖK de RTÜK gibi, TRT gibi ve Cumhuriyet düşmanları tarafından ele geçirilmiş pek çok kurumumuz gibi düpedüz Cumhuriyet düşmanları hesabına çalışıyor” diyen eski Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı ve dağcı Nasuh Mahruki hakkında suç duyurusunda bulundu.

“YAZDIĞIM DOĞRUDAN TÖK, RTÜK VE TRT İLE İLGİLİ”

Gazete Duvar’ın haberine göre, Twitter hesabından paylaşım yapan Mahruki, “Çünkü YÖK de RTÜK gibi, TRT gibi ve Cumhuriyet düşmanları tarafından ele geçirilmiş pek çok kurumumuz gibi düpedüz Cumhuriyet düşmanları hesabına çalışıyor. Ortak amaçları emperyalizmin de amacı; Cumhuriyeti ve orduyu zayıflatmak, halkı bilinçsizleştirmek ve TC’ni dönüştürmek” ifadelerini kullanmıştı. Mahruki daha sonra paylaşımına ekleme yaparak, “Bu tweet’imin İlahiyat Fakültesi veya öğrencileri ile ilgisi yok. Yazdığım doğrudan YÖK, RTÜK ve TRT yöneticilerinin görev tanımlarının tam tersi uygulamalar yapmasıyla, Cumhuriyet karşıtı fikirlere hoşgörüyle ama laik, Atatürkçü, Cumhuriyetçi fikirlere karşı durmalarıyla ilgili” diye belirtmişti.

RTÜK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Bu ifadelerin ardından RTÜK Başkanı Şahin de, Mahruki hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirterek Twitter’dan açıklama yaptı. Şahin, Mahruki’nin tweet’ini alıntılayarak, “Nerede durduğu, ne olduğu belli olmayan, geçmiş hırslarının esiri olan birinin devletimizin güzide kurumlarını alçakça hedef göstermesine müsaade etmeyiz. Hukuki süreci başlatarak suç duyurusunda bulunduk. RTÜK Başkanı ve çalışanları olarak Cumhuriyetimizin, Milletimizin hizmetindeyiz” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.