Rothschild ailesi Mel Gibson’a savaş açtı!

Mel Gibson Rothschild ailesini konu alan bir film ile “Yeni Dünya Düzeni” gündemine darbe vurmaya karar verince olanlar oldu.

Avustralyalı ünlü aktör ve yönetmen Mel Gibson yeni film projesiyle dünya gündemine oturdu. Avustralyalı yazar Suzanne Seddon‘ın iddiasına göre Mel Gibson, dünyanın en zengin ailelerinden biri olan Rothschild ailesini konu alan bir filme imza atmak istediğini ancak ailenin bu yapıma engel olduğunu hatta tüm güçleriyle karşılarında durdukları ve ünlü aktörü “cezalandırmak” istediklerini yazdı…

Jakob Rothschild
Jakob Rothschild

Suzanne Seddon’ın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın detayları şöyle;

Rothschild ailesi filmi üzerine Mel Gibson’a saldırı! Mel Gibson Rothschild ailesini konu alan bir film ile “Yeni Dünya Düzeni” gündemine darbe vurmaya karar verdi. Film bankacılar ailesini konu alıyor! Bu bankacılar, uluslararası ödemeler bankası ve dünya bankası, birleşmiş milletler, dış ilişkiler konseyi ve Bilderberg grubu (Bilderberg Toplantıları, dünya çapında etkin siyasi liderlerin yanı sıra iş dünyası, basın-yayın ve akademi çevrelerinin en önde gelen temsilci ve uzmanlarının bir araya gelmesiyle yapılan yaklaşık 120-150 kişinin katıldığı yıllık, özel toplantılardır.) gibi kuruluşlar aracılığıyla tüm dünyayı borçlandırdılar. Rothschild ailesinin ağzından çıkan her kelime ile dünya çapında medya aracılığıyla filimin yönetmeni Mel Gibson’a savaş açıldı, sadece filmin durdurulması değil ayrıca Gibson’ın cezalandırılması isteniyor!”

Ünlü aktör Mel Gibson rol aldığı Cesur Yürek filminde canlandırdığı William Wallace karakteriyle hafızalara kazınmıştır. Gibson’un filmleriyle dünya gündemine oturması çokta uzak bir durum değil. 2004 yılında gösterime giren, yönetmenliğini ve yapımcılığını Gibson’ın yaptığı, Tutku – İsa Mesih’in Çilesi , Hristiyanlarca “Çile” olarak bilinen ve Hz.İsa’nın son 12 saatini anlatan film Hristiyan alemi ve yine Rothschild ailsei tarafından tepki ile karşılanmıştı.

Rothschild ailesi kimdir? İşte sırlarla dolu yaşamlarıyla dünyanın en karanlık ailesi…
Sırlarla dolu yaşamlarıyla dünyanın en karanlık ailesi kabul edilen Rothschild ailesi kimdir? Birçok siyasi ve ekonomik olayda parmağı olduğu konuşulan, dünyanın gördüğü gelmiş geçmiş en karanlık ailelerden birisi Rothschild ailesi… Uluslararası finans alanında Rothschild kadar etkili olduğu düşünülen, özel bir aile daha yoktur.

1744’de Mayer Amschel tarafından kurulan bir ailedir. Frankfurtlu bir tüccar olan Anselm Moses Bauer, o dönemlerde rehincilik, tefecilik, antikacılık gibi işlerle ilgileniyordu. Yahudilerin toplum içinde meslek bakımından bazı kısıtlamalara tabii tutulmasından dolayı, kendileriyle bütünleşecek bu mesleğe yöneldiler. Salgın bir hastalık yüzünden tüm ailesini kaybeden Mayer Amschel, 13 yaşından beri tek başına ayaklarının üstünde durur. Bir bankada işe girer, kısa süre içinde terfi alır, babasının rehin dükkanının üzerindeki katta eşi ile yaşar. Beş oğlu olur. Mayer Amschel, iş kollarını beş oğlu arasında nasıl dağıtacağını onlar henüz çocukken düşünmüştür. Ailenin kuralları da bu dönemde şekillenir. Anlam olarak Rothschild, ‘kızıl kalkan’ anlamına gelir. Mayer Amschel (Rothschild) ise, bu aileyi bir topluluk haline getirerek fark yaratmıştır.

Uluslararası finans alanında Rothschild kadar etkili olduğu düşünülen, özel bir aile daha yoktur. Kralları, dükleri, piskoposları çok rahat bir şekilde kullanabilen bu aile hakkında tarih boyunca birçok şey yazılmış, çizilmiştir. Ancak bir ailenin sıfırdan dünyanın en etkili ‘hanedanlıklarından’ birine dönüşmesi, her zaman ilgi çekici bir hikayedir.

ROTSCHİLD AİLESİNİN BAŞINA TALİH KUŞU KONUYOR

Avrupa‘da o dönem, savaşlarda kiralık askerler çok yaygındır. Prens 4. Wilhelm‘in yanında çalışan Mayer Amschel, işin muhasebesi ile ilgileniyordu. Taksitlendirme, faiz hesabı ve görüşmeler onun tarafından yapılıyordu. Bir gün Prens ülkeden kaçtı ve kaçarken o dönem tam $ 3.000.000 parayı ona emanet etti.

Rivayete göre paralar fıçıların içine gizlenmişti ve Napolyon askerleri bunu fark edemedi O paranın sonradan Prens’e iade edildiği söylentisi de mevcuttur ancak kesin durum bilinmemektedir.

AMSCHEL MAYER BAUER ROTSCHİLD’LE BİRLİKTE GÜÇLENMEYE BAŞLAYAN AİLE, YÜKSEK SOSYETEYE GİRİYOR

Prens’in bıraktığı $ 3.000.000, Amschel tarafından çocuklarına paylaştırılmıştır. Kızlarına ise az bir miktarını vermiştir. Kendisi, kadın erkek eşitliği düşüncesine sahip olmayan birisiydi, kadınların tek misyonu politik evlilikler yapmaktı, ilerleyen dönemde ise ‘aile için evlilik’, ailenin sermayesini ve gizliliğini korumak adına sık sık gerçekleşecekti.

Amschel Mayer Rothschild, oğullarını Avrupa’nın beş büyük başkentine gönderdi. O dönem iletişim bu kadar kolay olmadığı için, ani gelişen olaylarda en kısa süre içinde irtibatta oluyorlar ve ona göre pozisyon alıyorlardı.

AİLENİN KURALLARI
1-) Ailenin en büyük erkeği servetin ve ailenin lideri olacaktır.
2-) Kuzenler arası evlilik. Aile servetinin dışarı çıkmaması için ön koşuldur.
3-) Aile servetinin gizli tutulması ve bölünmemesi. Onun için bu aileyi 500 zengin listesinde asla göremezsiniz.
4-) Aile içi ortaklıklar kurulmuş ve bu ortaklıklar M.A. Rothschild and sons çatısı altında toplanmış ve Londra’dadır.

TEK DÜNYA FİKRİ
Bazı insanlar, 20. yüzyılın başlarında ‘medeniyetin sonu geldi’ görüşünü savunuyorlardı. İngiliz yazar Wells de bunlardan biriydi. Tek dünya devleti felsefesine paralel bir ‘Milletler Cemiyeti’ düşüncesi oluşuyordu. Rothschild ailesi bu fikri çok beğenmişti, ‘bir dünya devletinin’ kaçınılmaz olduğunu düşünüyorlardı.

SAVAŞLAR
Savaşları finanse etmek, şüphesiz yalnızca ‘korkunç bir sermaye’ ile mümkündür. Rothschild ailesinde ise bu kudret vardı, henüz Prens’in efendisiyken Avrupa asker kiralama piyasasını çok iyi öğrenen aile, ülkeler arasındaki ilişkileri sıkı bir şekilde takip etti, bazense yönlendirdi.

ROTHSCHİLD TARAFINDAN FİNANSE EDİLDİĞİ İDDİA EDİLEN SAVAŞLAR
Napoleon ile İngiltere arasındaki Waterloo Savaşı‘nda iki taraf da yüksek faizle finanse edildi.

Borsada Waterloo Savaşı esnasında, büyük spekülatörler Rothschild’lerin hareketlerini takip etmektedirler.

Kırım Savaşı için Osmanlı‘ya 600.000 sterlin verildi. (Aynı zamanda Osmanlı’ya dış borç veren ilk aile)

Adolf Hitler‘in güçlenmesi ve silahlanmasına yardım edildi.

1918 Bolşevik İhtilali sonrasında Çar’ın idamının ardından isyancılarla ilk görüşme yapılarak, Hazar petrolleri için anlaşma yapıldı.

Rus-Japon Savaşı için zemin hazırlandı, o dönem bir gazeteci şöyle yazıyordu, ‘Rusya savaşmak istemiyor, Japonya da savaşmak istemiyor. Öyleyse neden bu savaş gerçekleşiyor?’

Afrika‘da birçok savaş ve devrim sonucunda bir milyon kişi hayatını kaybetmiştir, bu yaşananların arkasındaki en önemli sebep yeraltı zenginliğidir.

Rothschild ailesinin, dünyadaki yer altı kaynaklarının % 40’ına sahip olduğu iddia ediliyor.

SPEKÜLASYONLA BİR GECEDE KAZANILAN MİLYARLAR
İngiltere-Prusya ittifakı ile Fransa arasında gerçekleşen Waterloo Savaşı‘nda iki tarafın da yüksek faizle Rotschild tarafından finanse edildiğini yazmıştık, ancak bu savaşın bir başka özelliği de ailenin insanları yanlış yönlendirerek borsa üzerinden inanılmaz bir kar elde etmesidir. O dönemde, savaşları takip etme imtiyazı Yahudilere verilmiştir, Rothschildler ise, Avrupa’nın beş büyük kentinde ciddi bir nüfuz edindiği için iletişimleri kolay olmaktadır.

Rothschild‘i takip edenler ters köşe oluyor Borsada Waterloo Savaşı esnasında, büyük spekülatörler Rothschild’lerin hareketlerini takip etmektedirler. Bunun bilincinde olan aile, ellerindeki tüm hisseleri satmaya başlar. Bu da, savaşı Napoleon’un kazandığına yorulur ve herkes tüm hisselerini satar, bu esnada hisse fiyatları da dibe inmektedir. Rothschild, el altından düşük fiyatlı tüm hisseleri toplar, savaşı İngiltere kazanmıştır. Ellerindeki kağıtların değeri, kat be kat yukarı çıkacaktır.

PARA HANEDANLIĞI

Prens’ten kalan 3 milyon dolar, günümüzde nasıl ‘trilyon dolar’lara ulaştı?
Ailenin servetini ciddi biçimde artıran, ‘borsa oyunu‘nun arkasındaki kişi Nathan Rothschild, aile servetini 5 yılda 3 milyon dolardan 7 milyar dolara çıkarmıştır. Bundan dolayı bir finansal deha kabul edilir. Sonraki dönemlerde de yüksek faizli borçlar, her başkentteki yapılanma sebebiyle değişen olaylara göre yapılan ticaretler serveti artırarak götürmüştür. Toplam servet, 1937’de ABD GSMH’sinin 2 katı!

1937 yılında ABD başkanı Roosevelt‘in mağlubiyetiyle borsadan yine ciddi anlamda para kazanmış ailenin serveti 500 milyar dolara, yani ABD toplam GSMH’sinin 2 katına çıkmıştır. Günümüzde ise tahminler 3 trilyon dolar civarındadır. Tahmin diyoruz, zira aile kuralı bu işin gizli yapılmasını, piyasaya çeşitli paravan firmalarca inilmesini öğütlemiştir, aile de aynen öyle davranmaktadır.

1972’DE FRANSA SOSYETESİNE VERDİKLERİ PARTİ
Rothschild ailesi, 1972’de Fransa jet sosyetesi için şatolarında bir parti vermiştir. Partinin fotoğraflarına buradan ulaşabilirsiniz. Yalnızca filmlerde görülebilecek ilginçlikte bir parti…

KÜLTÜREL REFERANSLAR
Rothschild ailesi ile ilgili birçok film çekilmiş, birçok kitap yazılmıştır. Bunlardan bazıları,
Rothschild Bankası, (ABD, 1934)
Die Rothschilds, (Almanya, 1940)
The Rothschilds, (Müzikal, 1971)

Cesur Yeni Dünya, (A. Huxley’in bu kitabında Rothschild‘lerden birçok bilimsel gelişime öncü olmuş insanlar olarak bahsedilir)

Delikanlı, (Dostoyevski’nin bu kitabında ana karakterin hayali, bir Rothschild kadar zengin olabilmektir)
Damdaki Kemancı müzikalinde ‘If I Were a Rich Man’ adlı şarkıya esin kaynağı olmuştur.

KOMPLOLAR
Akla Rothschild gelince komplo teorileri de beraberinde gelir. Öyle ki dünyanın tüm komplo teorilerinin önemli bir kısmı, aile ile ilişkilendirilir.

İLLUMİNATİ
Türkçe ‘aydınlanmışlar’ anlamına gelen İlluminati, internette sayısız komplo teorisi ile ilişkilendirilmiş, varlığı ve faaliyetleri henüz kanıtlanamamış bir topluluktur. Yeni Dünya Düzenini sağlamak adına çeşitli yöntemleri olduğu ve devletleri, yöneticileri kontrol ederek bunu sağladıkları iddia edilir. Rothschild ailesinin de bir İlluminati üyesi olduğu ifade edilir.

İLLUMÜNATİ’NİN ARKASINDA OLDUĞU İDDİA EDİLEN BAZI OLAYLAR
Waterloo Savaşı,
Fransız İhtilali,
John F. Kennedy suikasti,
Hitler’in yükselişi ve 2. Dünya Savaşı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.