Rotaryenler Havagazı’nda buluştu

Göztepe Rotary Kulübü, Rotary’nin ‘Bağbozumu Şenlikleri’ olarak görülen 2021-2022 Bölge Konferansı’na ev sahipliği yaptı. İzmir Alsancak’taki Tarihi Havagazı Fabrikası’nda iki gün süren etkinlik kapsamında 2440’ıncı Bölge Guvernörü Nedim Atilla’nın verdiği hedefler kapsamında başarılı bulunan çeşitli komisyon ve kulüpler ödüllendirildi. Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer tarafından da zeytin fidanı ve yerel tohumlar verildi. Ünlü şair Murathan Mungan, oyuncu-yazar İclal Aydın söyleşileri ile senfonik konser de düzenlendi. Gala yemeğinin ardından Nedim Atilla’nın guvernörlük dönemi sona ererken, görevi Serdar Durusüt üstlendi.

Bu yıl Rotary’nin temasının “Hizmetlerimizle Hayatları Değiştirelim” olduğunu dile getiren Göztepe Rotary Kulübü Başkanı Dr. Gökalp Müstecaplıoğlu, “70 kulüpte yüzlerce üye, insanlara dokunmak, onların ihtiyaçlarını karşılamak adına özverili bir dönem geçirdi. Pandemiye rağmen 50 yeni kulüp, bir o kadar da toplum birliği kuruldu. Dolayısıyla gönüllüler ordusu olarak hizmetleri en uç noktadaki insanlara götürmek için çalıştık” dedi.

Ayrıca, “Gerçek Gıda” ve “İyi Tarım” anlayışını öne çıkaran çalışmalar yaptıklarını da belirten Dr. Müstecaplıoğlu, “Bizim amacımız farkındalık yaratmak, fırsat eşitliği hakkında bilgi vermek, plastiğe karşı çevre duyarlılığı artmış İyi Tarım-Gerçek Gıda faaliyetlerine yerel inisiyatiflerin, belediyelerin ve herkesin dikkatini çekmek” şeklinde konuştu.

Göztepe Rotary Kulubü Organizasyon Komitesi Başkanı Hakan Bulgun da çok önemli bir konferans gerçekleştirdiklerini belirterek, 8’nci kez düzenledikleri “İyi Tarım, Doğru Üretim; Gerçek Gıda Geleceğimiz” konulu fotoğraf yarışmasıyla da Rotaryenler’i buluşturduklarını söyledi. Ödüllerin emeğin karşılığını simgeleştirmek için verildiğini söyleyen Bulgun, hayatın kökü hayatın simgesi zeytin ağacı kabartmalı ödüllerle konunun önemine bir kez daha dikkat çektiklerini vurguladı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.