Rönesans ressamı Boticelli’nin eseri 92,2 milyon dolara satıldı

İtalyan Rönesansının önde gelen sanatçılarından Sandro Botticelli’nin 15’inci yüzyıla ait “Young Man Holding a Roundel” (Madalyon Tutan Genç Adam) adlı tablosu Sotheby’s New York’ta 92,2 milyon dolara satıldı.

Rönesans başyapıtlarından biri olan ve 1982’de yer aldığı en son açık artırmada, 1,3 milyon dolara satılan Sandro Botticelli’nin “Madalyon Tutan Genç Adam” adlı 550 yıllık tablosu Sotheby’s tarafından New York’ta 80 milyon tahmini değerle açık artırmaya sunuldu.

blank

Venüs’ün Doğuşu tablosuyla tanınan Botticelli’nin tablosu açık artırmada 92,2 milyon dolara alıcı bulurken, müzayede firması bu tutarla bugüne kadarki “eski ustalara ait en yüksek fiyata satılan eser” rekorunu kırmış oldu. Bu sonuç, sanatçı için de dünya rekoru olarak kayıtlara geçti.

Daha önce 2017’de Leonardo da Vinci’nin Hz İsa’yı tasvir ettiği “Salvator Mundi” (Dünyanın Kurtarıcısı) adlı tablosu New York’ta Christie’s Müzayede Evi’nin düzenlediği açık artırmada 450,3 milyon dolara satılarak, bir müzayede satılan tüm zamanların en pahalı eseri olmuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.