Roman Abramovich’ten flaş Ukrayna talimatı!

Chelsea’yi satmak için müşteri arayan Rus milyarder Roman Abramovich, son günlerde pek peşe yaşanan gelişmelerin ardından bir açıklama yaptı.

Premier League devinin resmi sitesinden “Roman” imzasıyla paylaşılan açıklamada, “Mevcut durumda, bu nedenle Kulübün, taraftarların, çalışanların, Kulübün sponsorları ve ortaklarının çıkarına olduğuna inandığım için Kulübü satma kararı aldım” dendi

“Chelsea FC’nin sahibi olmamla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde medyada çıkan söylentilere değinmek istiyorum. Daha önce de belirttiğim gibi, her zaman kulübün çıkarlarını en iyi şekilde düşünerek kararlar aldım. Mevcut durumda, bu nedenle Kulübün, taraftarların, çalışanların, Kulübün sponsorları ve ortaklarının çıkarına olduğuna inandığım için Kulübü satma kararı aldım.

MESELE PARA MESELESİ DEĞİL

“Kulübün satışı hızlı bir şekilde gerçekleşmeyecek ancak gerekli süreci takip edecek. Geri ödenmesi için herhangi bir kredi talep etmeyeceğim. Bu benim için hiçbir zaman iş ya da parayla ilgili olmadı, oyun ve kulüp için saf tutkuyla ilgiliydi. Ayrıca, ekibime satıştan elde edilecek tüm net gelirin bağışlanacağı bir hayır vakfı kurma talimatı verdim. Vakıf, Ukrayna’daki savaşın tüm kurbanlarının yararına olacak. Bu, mağdurların acil ve acil ihtiyaçlarına yönelik kritik fonların sağlanmasının yanı sıra uzun vadeli iyileşme çalışmalarını desteklemeyi de içerir.”

“Lütfen bunun inanılmaz derecede zor bir karar olduğunu bilin ve bu şekilde Kulüpten ayrılmak beni üzüyor. Ancak bunun kulübün menfaatine olduğuna inanıyorum.

Umarım hepinize şahsen veda etmek için Stamford Bridge’i son bir kez ziyaret edebilirim. Chelsea FC’nin bir parçası olmak hayatımın bir ayrıcalığıydı ve tüm ortak başarılarımızdan gurur duyuyorum. Chelsea Futbol Kulübü ve taraftarları her zaman kalbimde olacak.”

CHELSEA KAÇ PARAYA SATILACAK?

İsviçreli milyarder iş insanı Hansjörg Wyss, bugün ülkesinin basınına yaptığı açıklamada, Abramovich’in kulübü satın alması yönünde kendisine teklifte bulunduğunu belirterek, “Abramovich, kulüp için şu anda çok fazla para istiyor. Chelsea’nin ona 2 milyar sterlin borcu var. Ama kulübün parası yok. Bugün itibariyle kesin satış fiyatını bilmiyoruz.” demişti..

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.