Roger Waters’tan Madonna’ya “İsrail’e gitme” çağrısı geldi

Pink Floyd’un solisti Roger Waters, Eurovision finali için İsrail’e gideceğini duyuran Madonna’ya “İsrail’e gitme, işgali meşrulaştırırsın” diyerek çağrıda bulundu.

Eurovision finalinde sahne almak için İsrail’e gideceğini duyuran Madonna’ya dünyaca ünlü grup Pink Floyd’un solisti Roger Waters’tan “İsrail’e gitme” çağrısı geldi.

İSRAİL’E GİTME ÇAĞRISI

Rock grubu Pink Floyd’un solisti ve bas gitaristi Roger Waters, Madonna’dan konseri iptal etmesini istedi. Waters, “İsrail’de konser vermek kârlı iş. Bu, işgalin, ayrımcılığın, etnik temizliğin, çocukların hapsedilmesinin ve silahsız eylemcilerin katledilmesinin meşrulaştırılmasına hizmet ediyor” dedi.

Geçen yıl Portekiz’in Lizbon kentinde düzenlenen 63. Eurovision Şarkı Yarışması’nı ‘Toy’ şarkısıyla kazanan İsrailli sanatçı Netta Barzilai sebebiyle Eurovision bu sene İsrail’de düzenlenecek. Ünlü pop yıldızı Madonna da kendisine yapılan daveti kabul ederek, sahneye çıkacağını açıkladı.

KUDÜS TEPKİ ALINCA TEL AVİV’E ALDILAR

Madonna, 1,5 milyon dolar karşılığında 18 Mayıs’taki finalde 2 şarkı söyleyecek. İsrailli yetkililer, yarışmayı önce Kudüs’te yapma kararı alsa da Filistin halkına yönelik insan hakları ihlalleri dolayısıyla tepki çekmesi ve hakkında boykot çağrısı yapılması sonrası, geri adım atarak, yarışmayı Kudüs yerine Tel Aviv’de yapma kararı almıştı.

Dünya çapında 140 sanatçı İsrail’de yapılacak 64. Eurovision Şarkı Yarışması’nın boykot edilmesine İngiliz The Guardian gazetesinde yayımladıkları mektupla destek vererek, “Biz, burada imzası bulunan sanatçılar, Filistinli sanatçıların İsrail’in ev sahipliğinde yapılacak 2019 Eurovision Şarkı Yarışması’nı boykot çağrısını destekliyoruz. Filistinliler, özgürlüklerine, adalet ve eşit haklara kavuşana kadar onları temel haklarından mahrum eden devlet ile işler eskisi gibi yürütülmemeli” ifadelerine yer vermişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.