Reuters, felaket haritasını paylaştı! Ortadoğu’nun büyük bir bölümü de sallandı!

Reuters, ABD Jeolojik Araştırma Merkezi verilerine göre Kahramanmaraş’taki 7.7 şiddetindeki depremin sarsıntı haritasını paylaştı. Haritaya göre Suriye’nin neredeyse tamamı, Irak’ın batı kesimleri, ve İsrail ile Lübnan da etkilendi.

Türkiye’de 10 ili vuran depremin yıkıcı etkisi gün ağarınca ortaya çıkarken uluslararası kuruluşlar da yaşanan sarsıntının bilançosunu açıklamaya başladı.

Kandilli Rasathanesi’nin aktardığına göre Gaziantep’te sabah 4:17’de 7,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığıysa depremin Kahramanmaraş’ta ve 7,4 büyüklüğünde meydana geldiğini duyurdu. Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) de depremin Gaziantep’te olduğunu, 7,8 büyüklüğünde meydana geldiğini kaydetti.

SURİYE’NİN TAMAMI ETKİLENDİ
Reuters, ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre depremin sarsıntı haritasını paylaştı.

Haritaya göre Suriye’nin neredeyse tamamı, Irak’ın batı kesimleri, ve İsrail ile Lübnan’da etkilendi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.