Rektör Budak, EÜTF Akademik Kurulu’nda akademisyenlerle bir araya geldi

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinin (EÜTF) Genel Akademik Kurul Toplantısında akademisyenlerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, fakültede yürütülen akademik faaliyetleri değerlendirdi. Dijitalleşme ve uluslararasılaşma alanlarında nitelikli çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Rektör Budak, “Üniversitemiz Tıp Fakültesinin performansı, üniversitemizin araştırma performansının yüzde ellisini oluşturuyor. Fakültemizde yapılan bilimsel çalışmaların ve hazırlanan projelerin üniversitemizi daha yukarı noktalara taşıyacağına inanıyorum” dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Akademik Kurul Toplantısı, Muhittin Erel Amfisinde gerçekleştirildi. Akademik Kurula, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakan Atılgan ve Prof. Dr. Cemil Gürgün, EÜTF Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Çoğulu, dekanlık ve başhekimlik yönetimi, bölüm ve anabilim dalı başkanları ile öğretim elemanları katıldı. Toplantıda, Ege Üniversitesinde üstlendiği idari görevlerin yanı sıra bilim dünyasına ve literatüre önemli katkılar yapan Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakkı Ata Erdener için emeklilik töreni düzenlendi. EÜ Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, Tıp Fakültesinin faaliyetleri ve EGEVİDO verilerini de kapsayan detaylı bir sunum yaptı.

“Elde ettiğimiz başarılarda Tıp Fakültemizin katkısı büyük”

Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesinin yol haritasını istişareye dayalı, ortak akılla belirlediklerini ifade etti. Tıp Fakültesinin performansının Ege Üniversitesinin araştırma performansının yüzde ellisini oluşturduğuna dikkat çeken Rektör Budak, “Araştırma Üniversitesi olmamıza Tıp Fakültemiz büyük bir katkı sağladı. Ortaya koyduğumuz yeni dijitalleşme ve uluslararasılaşma hedeflerimiz kapsamında, sağlıkta dijitalleşme hedefi bizim için oldukça önemli. Üniversitemiz, tarihi akademik başarılara ortak akılla ve sizlerin katkılarıyla imza attı. Bu nedenle çok gururluyuz. Ayrıca bu başarılarımız sayesinde üniversitemize ek kadro ve Cumhurbaşkanlığımız tarafından ek bütçe verildi” dedi.

Ege Üniversitesinin uluslararası tanınırlığının artmasında Tıp Fakültesinin önemli rol üstlendiğini söyleyen Rektör Budak “Dünyanın önde gelen sıralama kuruluşlarından Hollanda merkezli Leiden tarafından hazırlanan ‘2022 Dünya Üniversite Sıralamaları’na göre üniversitemiz, Türkiye’nin en iyi dördüncü üniversitesi oldu. Dünyada da tıp dahil olmak üzere tüm farklı bilim dalları bazında ilk 500-600 içerisinde yer alan bir üniversiteyiz. Sizlerin sunduğu katkılarla üniversitemiz, son dört yılda bu noktaya geldi. Hem uluslararası hem de ulusal arenada giderek yükseldik. Çok daha büyük başarılar elde edeceğimize inanıyorum. Başarılarımızı sürdürülebilir kılmalı ve üniversitemizin akademik kültürünün bütün hücrelerimize işlemesini sağlamalıyız. Değerli hocalarımıza emekleri ve katkıları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıda; akademik performansta en başarılı anabilim dalları, en çok yayın yapan, atıf alan, BAP Projesi yürüten ve alan öğretim üyelerine teşekkür belgeleri, Rektör Budak tarafından verildi. Yine Rektör Budak tarafından “Uluslararası Patent Başvurusu” yapan öğretim üyesi Doç. Dr. Mert Döşkaya’ya “Teşekkür Belgesi” takdim edildi.

Toplantı sonunda Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakkı Ata Erdener, düzenlenen törenle emekliliğe uğurlandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.