Quaresma’dan Beşiktaş’a hayat öpücüğü

Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında Beşiktaş ile Çaykur Rizespor, Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda karşı karşıya geldi. Beşiktaş, Çaykur Rizespor’u Quaresma’nın golüyle 1-0 yenerek sahadan üç puanla ayrıldı ve siyah beyazlılar 8.hafta da liderliğini korudu.

Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında Beşiktaş, Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda Çaykur Rizespor’u ağırladı.

6760 biletli seyircinin izlediği maçta siyah-beyazlı ekip ikinci yarıda oyuna giren Quaresma’nın 63. dakikada kaydettiği golle 1-0 galip geldi.

Bu sonuçla Beşiktaş puanını 19 yaparak liderliğini sürdürürken Çaykur Rizespor 10 puanda kaldı.

Ligin gelecek haftasında Beşiktaş deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşacak. Çaykur Rizespor ise sahasında Akhisar Belediyespor’u konuk edecek.

İSMAİL KÖYBAŞI İLK DEFA

Beşiktaşlı futbolcu İsmail Köybaşı, bu sezon ligde ilk kez 11’de forma giydi.

İsmail Köybaşı, ligde son olarak geçen sezon 28 Aralık 2014’te Beşiktaş ile Torku Konyaspor arasında Konya Büyükşehir Torku Arena’da oynanan ve siyah-beyazlıların 2-1 kazandığı maçta sahaya ilk 11’de çıkmıştı.

SİFTAH GALİBİYETLE

Beşiktaş, bu sezon Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda ev sahibi olarak ilk maçına çıktı.

Yeni stadı Vodafone Arena’nın yapımı nedeniyle 2013-2014 sezonundan bu yana iç saha maçlarını farklı yerlerde oynamak zorunda kalan siyah-beyazlı takım, geride kalan 3 iç saha maçını Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynamıştı.

RİZE ATAK BAŞLADI

Maçın ilk dakikalarında konuk ekibin baskılı futbolu dikkat çekti. 11. dakikada Ahmet İlhan sağdan süratle çizgiye indi. Penaltı noktasına doğru da şık bir orta yaptı. Orada iyi pozisyon alan Deniz Kadah’ın kafa vuruşu üst direkte patladı!

Daha sonra dengeyi sağlayan Beşiktaş yarım saatlik dilimin bitmesine yakın pozisyonlar da bulmaya başladı. 29. dakikada savunmanın arkasına sarkan Olcay Şahan topu oyun alanı dışına çıkmadan, aut çizgisi üzerinde içeriye çevirdi. O bölgede bulunan Oğuzhan göğsüyle kontol edip şutunu çıkardı ancak yakın mesafeden yapılan vuruş savunmaya çarparak kornere gitti.

33. dakika ise Beşiktaş’ın etkili geldiği dakika oldu. Oğuzhan’ın pasında Sosa ceza sahası dışında topla buluştu ve kaleyi de karşısında görünce sert bir şut çekti ama son anda kaleci Itandje topu çelmeyi başardı.

İKİNCİ YARIDA KİMLİK DEĞİŞTİRDİ

Beşiktaş ikinci yarıda sergilediği etkili oyununun karşılığını 63’te buldu. Devre arasında Olcay’ı oyundan alıp Quaresma’yı sahaya süren Şenol Güneş bu hamlesinin meyvesini de aldı.

Oğuzhan’ın ceza alanı içine girip yerde kalması ile gözler hakeme çevrildi ama karar devam oldu. Rizespor savunması topu uzaklaştıramayınca meşin yuvarlağı alan Quaresma, ceza yayının sağ tarafından kalecinin soluna doğru sert bir şut çekti ve topu da ağlarla buluşturdu: 1-0.

KARTAL İKİ İÇİN ZORLADI

Beşiktaş özellikle sol kanatta Gökhan-Oğuzhan-İsmail üçlüsü ile tehlikeli ataklar geliştirdi. İsmail’in 77. dakikada bireysel yetenekleri ile taşıdığı top ceza alanı içinde yine aynı oyuncunun şutu sonucu auta çıktı. Devam eden dakikalarda gelen Quaresma’nın şutu, Atiba’nın kale ağzındaki kafa vuruşu da ikinci gol için yeterli olmadı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca da maç 1-0 Beşiktaş üstünlüğü ile sona erdi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.