Putin’in konuşmasına siber saldırı yapıldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yıllık konuşmasının internet üzerinden yapılan yayınları, siber saldırılar nedeniyle kesintiye uğradı.

Reuters, Putin’in federal meclise yıllık konuşma yaptığı sırada bazı bölgelerdeki gazetecilerin, Rusya devlet yayın kuruluşu olan VG TRK ile bağlantılı internet sitelerine erişemediğini bildirdi. Devlete ait Rossiya-24 kanalının yayınını internette yayınlayan Smotrim.ru canlı yayın platformunda da kesintiler oldu.

Her iki internet sitesinin de yayınları şu an aktif görünüyor.

Rus devlete ait bir haber ajansı olan TASS, söz konusu internet sitelerinde Putin’in konuşmasının kesildiğini doğruladı. Habere göre, sitelerde “teknik çalışma devam ediyor” şeklinde bir hata mesajı görünüyordu. Rusya merkezli RIA Novosti haber ajansı, yayın kesintilerinin “DDoS” saldırısının sonucu olduğunu söyledi.

“UKRAYNA BİLİŞİM ORDUSU” SALDIRIYI ÜSTLENDİ
Putin’in konuşmasının yayınını veren online platformlarda kesintilere sebep olan siber saldırının arkasında kimin veya neyin olduğu net olmasa da Ukrayna yanlısı bir grup sorumluluğu üstlendi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden kısa bir süre sonra oluşturulan gönüllü bir siber savaş örgütü olan “Ukrayna’nın Bilişim Ordusu” paylaştığı sosyal medya gönderisinde şunları söyledi: “Putin’in federal meclise yaptığı konuşmayı gösteren kanallara bir DDoS saldırısı başlattık: 1TV, VGTRK ve SMOTRIM”.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.