Putin: Bugün yaşananlar, yapmamız gereken bir şeydi

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna’ya Rus birliklerinin saldırısının ardından yaptığı açıklamada, “Bugün yaşananlar, yapmamız gereken bir şeydi” dedi. Putin, ‘Parçası olduğumuz dünya ekonomisine zarar vermeyeceğiz’ ifadelerini kullandı.

YouTube video

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus birliklerinin Ukrayna’ya saldırısının ardından kameralar karşısına geçti. Putin, saldırının yapılması gerektiğini belirterek, “Başka şekilde davranamazdık” dedi. Ekonomiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Putin, “Parçası olduğumuz dünya ekonomisine zarar vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Putin’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

“BUGÜN YAŞANANLAR, YAPMAMIZ GEREKEN BİR ŞEYDİ”

“Biz bir santim bile ileriye gitmedik. Bugün yaşananlar, yapmamız gereken bir şeydi. Başka şekilde davranma şansımız yoktu. Ülkemizin varlığına yönelik bir risk konusuydu. Yaptırımlara hazırlıklıydık.”

“DÜNYA EKONOMİSİNE ZARAR VERMEYECEĞİZ”

“Rusya dünya ekonomisinin bir parçası deniliyor. Evet dünya ekonomisinin bir parçasıyız. Dünya ekonomisine zarar vermeyeceğiz. Lütfen neler olduğunu anlayın ve hükümetle birlikte çalışın. Buradaki görevin zor olduğunu da biliyorum. Size iyi şartlar sağlayacağız. Ancak bazı kısıtlamalar olacak. Bizim de hükümet açısından bir kontrolümüz olmalı. Net bir şekilde buradaki riskleri göremiyoruz. Burada istikrar talep ediyorsunuz. Buna göre hareket etmeliyiz. Birlikte iş birliği yapmalıyız. Her şekilde iş birliği içerisinde çalışacağımızı ve bundan çok etkilenmeyeceğimizi düşünüyoruz.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.