Putin 2 Mart’a kadar zafer istiyor! Putin’in Ukrayna işgaliyle ilgili ilk emri!

Rusya eski Dışişleri Bakan Yardımcısı, Putin’in Ukrayna işgali için ilk emrinin “operasyonu 2 Mart’a kadar zaferle tamamlamak” olduğunu, bu yüzden önümüzdeki birkaç günün harekât için kilit öneme sahip olduğunu söyledi.

El Cezire’ye konuşan Rusya eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrei Fedorov, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna işgaliyle ilgili ilk emrinin “askeri operasyonu 2 Mart’a kadar zaferle tamamlamak” olduğunu ileri sürerek önümüzdeki birkaç günün operasyon açısından önemine dikkat çekti.

Moskova ve Kiev arasındaki ön koşulsuz görüşmelerden umutlu olduğunu söyleyen Fedorov, “Ön koşulsuz görüşmeler devam etmeli. Kiev’deki arkadaşlarımın (bu konudaki) görüşlerinden ve Ukrayna’nın öncülüğünden haberdarım. Oturup konuşmaya hazırlar, ancak ön koşul olmadan” dedi.

‘KİMSE RUS ASKERLERİNİ ÇİÇEKLERLE KARŞILAMAZ’

Federov, ayrıca, Ukrayna’daki direnişin ve Batı’nın Rusya’ya karşı uygulayacağı yaptırımların Moskova’nın öngördüğünden daha sert olduğunu söyledi. Eski bakan, “Daha önce de tekrarlamıştım, Ukrayna’yı tanıdığımdan söylüyorum; kimse Rus askerlerini çiçeklerle karşılamaz. Bu bir gerçek” dedi.

Yaptırımlar hakkında konuşan Fedorov sözlerine şöyle devam etti:

“(Rusya) daima ‘biz büyük bir ülkeyiz, biz müthiş bir ülkeyiz. Size gaz ve petrol tedarik ediyoruz. Bize bir daha asla bu tür yaptırımlar uygulamayacaksınız’ diye düşünüyor. (Ancak), bugünün gerçeği bu ve (yaptıkları) birçok soruna neden oldu”.

Batı, Rusya’nın Ukrayna’yı kara, deniz ve hava işgaline karşılık olarak daha önce uygulanmamış yaptırımlara başvurdu. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, “Avrupa Birliği ilk kez saldırı altındaki bir ülkeye silah ve diğer teçhizatın alınmasını ve teslimatını finanse edecek” dedi. Ayrıca, AB hava sahasının, Rus oligarkların özel jetleri dahil, Rus uçaklarına kapatılacağını bildiren Von der Leyen, “Putin’in savaşını haklı çıkaran ve (Avrupa) Birliği’ne bölücülük tohumlarını ekmek için yalanlarını saçan” Russia Today ve Sputnik’in yasaklanacağını bildirdi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.