PTT KPSS şartsız 55 bin personel alacağını duyurdu

PTT tarafından 2018 yılından boş kalan kadroların 2019 alımlarıyla doldurulacağı bildirilmişti. Bu açıklamaların ardından binlerce vatandaş başvuru takvimini araştırmaya başladı. PTT alımları için başvuracak olan adaylar ayrıntıları merak ediyor. Peki, 2019 55 bin PTT personel alımı ne zaman yapılacak?

PTT KPSS şartsız 55 bin personel alacağını duyurdu. PTT tarafından 2018 yılından boş kalan kadroların 2019 alımlarıyla doldurulacağı bildirilmişti. Bu açıklamaların ardından binlerce vatandaş başvuru takvimini araştırmaya başladı. PTT alımları için başvuracak olan adaylar ayrıntıları merak ediyor. Peki, 2019 55 bin PTT personel alımı ne zaman yapılacak?

2019 55 bin PTT personel alımı ne zaman yapılacak?

PTT tarafından yapılan son açıklamaya göre 2018 yılından boş kalan kadroların 2019 alımlarıyla doldurulacağı açıklanmıştı. Bu açıklamaların ardından binlerce vatandaş alımların hangi tarihte olacağını araştırmaya başladı. Ancak, 2019 PTT personel alımının ne zaman yapolacağı henüz açıklanmadı. İlanın ne zaman yayınlanacağı konusunda da bir bilgi bulunmuyor. Resmi açıklama geldiğinde haberimizin içeriğinde yer alacak.

PTT’den yapılan açıklama

PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik tarafından yapılan açıklama sonrasında PTT yazılı olarak da konu ile ilgili yazılı bilgilendirme yaparak şu açıklamayı yaptı.

“2018/1 5000 personel alımında ilişkin yapılan sınav sonucunda şirket bünyesinden müracaat eden taşeron firma elemanlarının müracaat ettikleri unvanlar da yazılı sınavın zor olması nedeniyle kazanamadıkları dolayısıyla alım yapılacak unvanların boş kaldığı anlaşılmaktadır. Bu itibarla; PTT AŞ bünyesinde personel eksikliğinden kaynaklanan sorun ve problemlerin çözülmesi bakımından 2018/1 alım sonucunda 5000 personel alımından eksik kalan ve doldurulamayan unvanların tamamlanmasını teminen en kısa sürede alım yapılmasını talep ediyoruz’ denildi. Talep cevabında ise; “Boş kalan pozisyonların doldurulmasını teminen 2019 yılında yeni bir personel ilanına çıkılması planlanmaktadır” açıklamasına yer verildi. 2019’un sonuna da son 2 ay kalmıştır. Bu noktada PTT’nin 2019 bitmeden bu ilanı yayınlaması muhtemel olup ilerleyen haftalarda bir ilan yayınlanması ya da yeni bir açıklama yapılması beklenmektedir.

PTT personel alımı başvurusu için gerekli olan şartlar neler?

a) Türk vatandaşı olmak.

b) Erkeklerde en az orta okul mezunu, bayanlarda ise en az lise mezunu olmak.

c) Erkekler 22-32, Bayanlar 18-27 yaşları arasında olmak

d) Erkekler için askerliğini yapmış olmak. e) Erkekler en az 1.73 cm. , bayanlar en az 1.64 cm. boyunda olmak.

f) İnsan ilişkileri, hitap tarzı, konuşma diksiyonu düzgün olmak ve prezantabl olmak..

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.