Prof. Dr. Sarı’dan müsilajla ilgili dikkat çeken paylaşım

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, müsilaj çamurunun azalınca bir yıl sonra süngerlerin canlanmaya başladığını kaydederek, yeni müsilaj oluşumuna karşı uyarıda bulundu.

BURSA (İGFA) – Balıkesir’de bulunan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, müsilajın yok olmadığını müsilaj çamuru olarak deniz dibine çöktüğünü açıkladı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Dekan Prof. Dr. Mustafa Sarı, dipte müsilaj çamurunun azalınca bir yıl sonra süngerlerin canlanmaya başladığını söyledi.

Sarı, “Deniz kestaneleri kıyılarda hızla çoğaldı. Müsilajın ekosistemi değiştirici etkilerini çıplak gözle görüyoruz. Yeni bir müsilaj oluşumu ortaya çıkarsa tüm canlılığı yeniden kaybedeceğiz.Dikkat!” yorumunda bulunarak, görselleri paylaştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.