Prof. Dr. Naci Görür’den bir deprem uyarısı daha

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde meydana gelen 4,3 büyüklüğünde depremin ardından kritik açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, Van için de uyarı yaptı: “Bugün meydana gelen deprem, daha önceki depremlerle aynı yerde. Onun için Van Muradiye taraflarında ve Başkale merkez mıntıkasında dikkat edilmeli diyorum.

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde meydana gelen 4,3 büyüklüğünde depremin ardından kritik açıklamalarda bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi’nden emekli, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nin eski başkanı ve 1999-2014 döneminde deprem araştırmalarında görev alan Prof. Dr. Naci Görür “Bugün meydana gelen deprem, daha önceki depremlerle aynı yerde. Onun için Van Muradiye taraflarında ve Başkale merkez mıntıkasında dikkat edilmeli diyorum” ifadelerini kullandı.

Twitter’da paylaşım yapan Prof. Dr. Görür şunları kaydetti: “Bugün meydana gelen deprem, daha önceki depremlerle aynı yerde, yani Başkale Fayı (BşF) ile Hasan Timur Fayı’nın (HTF) kesim yerine yakın. Bu bölge bir süredir aktif.

“UZUN ZAMANDIR DEPREM BEKLEYEN YERLER”

Bu depremlerin her iki fayın ülkemiz sınırları için de kalan kısımlarıyla etkileşeceğinden endişe ediyorum. Onun için Van Muradiye taraflarında ve Başkale merkez mıntıkasında dikkat edilmeli diyorum.

Karlıova, biliyorsunuz, KAF ile DAF’ın kesim yeri. Burası sürekli açılıyor. Depremin olduğu yer ile KAF üzerindeki Yedisu ve DAF üzerindeki Bingöl arası uzun zamandır deprem bekleyen yerler. O bakımdan deprem dikkat çekici.”

NE OLMUŞTU?

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 09.38’de Karlıova ilçesinde 4,3 büyüklüğünde sarsıntı kaydedilmişti.

Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlenmişti.

Depremin ardından Bingöl Valisi Kadir Ekinci “Yapılan ilk değerlendirmelerde depreme bağlı herhangi bir hasarın oluşmadığı tespit edilmiştir. Allah milletimizi her türlü felaketten muhafaza etsin” açıklaması yapmıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.