Prenses Maria Teresa koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

İspanya kraliyet ailesinden Prenses Maria Teresa koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. İspanyol prenses böylece dünyada Covid-19’a yenik düşen ilk kraliyet ailesi mensubu oldu.

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının dünyada en fazla can aldığı ülkelerden İspanya’da kraliyet ailesinden de kötü haber geldi. Koronavirüs testi pozitif çıkan 86 yaşındaki Prenses Maria Teresa’nın cuma günü hastalığa yenik düştüğü açıklandı.

Euronews’in haberine göre, İspanya’nın Burbon-Parma Kraliyet Ailesi’nden prensesin ölümünü kardeşi Prens Sixtus Henry açıkladı. İspanyol prenses böylece dünyada Covid-19’a yenik düşen ilk kraliyet ailesi mensubu oldu.

Fransa’nın başkenti Paris’te 28 Temmuz 1933’te doğan Prenses Maria Teresa, İspanyol Kraliyet ailesinin en küçük kolu olan Burbon-Parma ailesinden Prens Xavier ve Prenses Madeleine’in altı çocuğundan biriydi.

İspanya’da son verilere göre, Covid-19 salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı, ülkede şimdiye kadar tespit edilen günlük en yüksek rakama ulaşarak, 832 artışla 5 bin 690’a yükseldi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.