Premier Lig’de üst üste gelen korona vakaları kırmızı alarma verdi

İngiltere Premier Lig takımlarından West Ham United’ın Teknik Direktörü David Moyes ve iki futbolcunun koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı. Leyton Orient-Tottenham maçı da bazı oyuncularda korona rastlanması nedeniyle iptal edilmesi sonucu İngiltere’de yeni önlemlerin sinyalleri verildi.

Çarşamba günü Lig Kupası’nda Hull City ile karşılaşacak olan West Ham United’da koronavirüs şoku yaşanıyor.

57 yaşındaki teknik direktör David Moyes, 23 yaşındaki savunma oyuncusu Issa Diop ve 24 yaşındaki orta saha Josh Cullen’in koronavirüs testleri pozitif çıktı.

Konuyla ilgili olarak kulüpten yapılan açıklamada, “Menajerimiz ve futbolcularımız evlerinde izole edildi” ifadeleri kullanıldı.

Koronavirüsü pozitif çıkan Moyes ve iki futbolcunun hastalığa dair belirti taşımadıkları belirtilirken, Hull City maçında yardımcı antrenör Alan Irvine takımın başında sahaya çıktı. United, Championship ekibi Hull City’yi 5-1’lik skorla mağlup etti.

10 GÜN KARANTİNA

İngiltere Halk Sağlığı prosedörüne göre, Covid-19 testi pozitif çıkan kişiler kendilerini 10 gün boyunca izole etmek zorunda. Bu nedenle Moyes, Diop ve Cullen 27 Eylül’deki Wolverhampton Wanderers maçında yer alamayacak.

TOTTENHAM MAÇI DA İPTAL

Öte andan Lig Kupası’nda oynanacak Leyton Orient-Tottenham karşılaşması da test sonucu pozitif çıkan futbolcular nedeniyle oynanamayacak.

İki kulüp arasındaki görüşmelerin devam ettiği ve karşılaşmanın ertelenmesi ya da iptaline ilişkin kararın daha sonra açıklanacağı belirtildi.

İNGİLTERE’DE YENİ ÖNLEMLER KAPIDA

İngiltere’de yeniden artan vakalar nedeniyle, gelecek 6 aylık süreçte yeni koronavirüs kurallarına ilişkin hazırlık yapılıyor.

Başbakan Boris Johnson, taraftarların 1 Ekim’den itibaren sınırlı olarak tribünlere gelme planının gerçekleşmeyeceğini duyurdu.

Kulislerde yer alan iddialara göre; Mart 2021’e kadar stadyum ve mekanlarda seyirci yasaklarının devam edebileceği öğrenildi.

Zaten mali olarak zor durumda olan kulüplerin, taraftarların tribünlere yeniden gelmesi kararının ertelenmesi sonrasında nasıl bir durumla karşı karşıya kalacağı ise merak konusu.

İSKOÇYA’DA DA ERTELENDİ

İskoçya Premier Lig’de ise sezon başlarken taraftarların 5 Ekim’den itibaren aşamalı olarak tribünlere dönme planı ertelendi.

Hükümet yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre; üç hafta içinde yaşanacak gelişmelere göre karar yeniden gözden geçirilecek.

Bu karar, İskoçya ve İsrail arasında 8 Ekim’de oynanacak EURO 2020 mücadelesinin seyircisiz oynanacağı anlamına geliyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.