PÖH’ler sanal taktikle gerçek operasyonlara hazırlanıyor

Polis Özel Harekat (PÖH) Timleri, gerçek operasyonlara sanal ortamdaki eğitimle hazırlanıyor.

ANKARA (İGFA) – Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Polis Özel Harekat (PÖH) timleri, meskun mahalden uçak, gemi, metro, petrol arama platformuna kadar pek çok alana ilişkin yapay zekayla oluşturulmuş ortamlardaki eğitimlerle “doğrudan operasyon kabiliyeti” kazanıyor.

İçişleri Bakanlığı’ndan aktarılan habere göre Özel Harekat Başkanlığı bünyesinde 4 yıldır faaliyet gösteren Sanal Taktik Eğitim Merkezi’ndeki (SATEM), bin 85 metrekarelik kapalı alanda PÖH’lere, “algıla, karar ver, uygula” yöntemiyle, tim halinde birlikte hareket etme, refleks geliştirme ve atış kabiliyetlerini artırmaya yönelik eğitimler veriliyor.

“Giyilebilir teknoloji” ile donanan PÖH’ler, uydu haritası ve bina planının yüklendiği yapay zeka destekli bilgisayarlar aracılığıyla oluşturulan sanal ortamlarda düşmanla karşılaşıyor.

Operasyonlarda kullandıkları gerçek silah ve teçhizatla aynı ağırlıkta donanım kullanan PÖH’ler, hedefleri etkisiz hale getirmeyi önce sanal ortamda deneyimliyor.

Yapay zekanın hazırladığı düşmanları bazı durumlarda yetersiz bulan PÖH’ler, zaman zaman meslektaşlarından da yardım alıyor. Böyle durumlarda PÖH’ler düşmanın yerine geçen meslektaşlarıyla sanal ortamda karşı karşıya kalıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.