Piyasa değeri 3 Trilyon Dolar! Apple’ın hisseleri tavan yaptı

Apple’ın piyasa değeri 3 trilyon dolara yaklaştı. Çarşamba gününü 189,2 dolar seviyesinde tamamlayan şirketin piyasa değeri 2,977 trilyon dolara ulaştı. Apple, yatırımcısına son bir ayda yüzde 9,1, yılbaşından beri ise yüzde 45,26 oranında kazandırdı.

Reuters’ın haberine göre 3 trilyon dolarlık piyasa değeri, Apple’ın daha önce çok kısa süre de olsa ulaştığı bir rakam oldu. Şirketin borsa değeri 3 Ocak 2022’de gün içi işlemlerde kısa bir süreliğine 3 trilyon doların üzerine çıktı ancak bu seviyede fazla dayanamayarak seansı bu seviyenin hemen altında kapattı.

Dünyanın en değerli şirketi olan Apple’ın hisselerindeki son artışlar, bu yıl Wall Street’in teknolojiyle ilgili ağır toplarından birçoğunun, Fed’in faiz artırımı kampanyasının sonuna yaklaştığı yönündeki bahisler ve yapay zeka potansiyeline ilişkin iyimserlikle beslenen güçlü toparlanmalarını takip ediyor.

Apple’ın 3 trilyon dolarlık dönüm noktasına yaklaşmasının şüphesiz en önemli sebeplerinden biri Apple’ın 5 Haziran’da ilk kez dünyanın karşısına çıkardığı ve Vision Pro adını taşıyan özel karma gerçeklik gözlüğü. 10 yıldan uzun bir süre önce iPhone’un piyasaya sürülmesinden bu yana Apple’ın en riskli yatırımı olarak görülen ve yüksek fiyatıyla dikkat çeken Vision Pro henüz piyasada değil ve 2024 yılından önce de satışa sunulması beklenmiyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.