Pink Floyd, Ukrayna’ya destek için 28 yıl sonra stüdyoya girdi

Efsanevi İngiliz rock grubu Pink Floyd, Ukrayna’ya destek için 28 yıl sonra stüdyoya girdi ve yeni şarkı yayınladı. Şarkıdan kazanılacak gelir Ukrayna’daki insani yardımlara bağışlanacak.

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı işgal girişimi devam ederken İngiliz rock grubu Pink Floyd, Ukrayna’ya destek için yaptığı şarkıyı yayınladı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre; “Hey Hey Rise Up” (Hey Ayaklan) adlı şarkının vokallerinde Ukraynalı Boombox grubundan Andriy Khlyvnyuk da yer alıyor.

Grup üyesi David Gilmour şarkıyı, şu an cephede savaşmakta olan Khlyvnyuk’un Instagram’da paylaştığı bir videodan aldığı ilhamla yaptığını söyledi. Söz konusu videoda Khlyvnyuk, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de boş Sofya Meydanı’nda şarkı söylüyordu. Gilmour şarkıyı yazdıktan sonra Khlyvnyuk’a ulaştı. Khlyvnyuk o sırada aldığı yaralardan ötürü hastanede tedavi görüyordu.

Gilmour “Telefonda şarkıyı biraz çaldım, o da bana teşekkür etti. Gelecekte yüz yüze de birlikte bir şeyler yapmayı umut ediyoruz” dedi.

Pink Floyd en son 1994 yılında şarkı yayınlamıştı. Şarkıdan kazanılacak gelir Ukrayna’daki insani yardımlara bağışlanacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.