P&G Türkiye’den 35’inci yılında 35 bin ağaç

Dünyanın en büyük temizlik ve kişisel bakım ürünleri şirketlerinden P&G, gelecek nesillerin daha iyi bir dünyada yaşamasına katkıda bulunmak amacıyla ‘35’inci yılında 35 bin ağaç dikiyor. ÇEVKO Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen P&G 35. Yıl Ormanı projesindeki ağaçların dikim etkinliğine P&G çalışanları da katıldı.

1987 yılında Türkiye’ye giriş yapan dünyanın en büyük temizlik ve kişisel bakım ürünleri şirketlerinden Procter & Gamble (P&G), Türkiye’deki 35’inci yılına “Sevgi her kapıyı açar” söylemiyle bir dizi iyilik hareketiyle giriyor. Geçen yıldan bugüne 42 iyilik hareketine imza atan P&G’nin çevresel sürdürülebilirlik alanındaki en önemli iyilik hareketlerinden birisi de ÇEVKO Vakfı ve Ege Orman Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen P&G 35. Yıl Ormanı projesi. Geçen yaz yaşanan orman yangını felaketlerinden sonra Türkiye’deki 35. yılı kapsamında 35 bin ağaç sözü veren P&G, çalışanlarıyla birlikte fidan dikim etkinliğini hayata geçirdi ve fidanların can suyunu verdi.

P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Kurumsal İletişim Başkanı Ayça Turgay, şunları söyledi:

P&G gücünü iyilik için kullanan bir şirket. Ve bu alanda faaliyet gösteren 30’u aşkın kurumla iş birliği yapıyor, mevcut desteğimizi en fazla kişiye ulaştırmak için çalışıyoruz. ÇEVKO Vakfı’nın iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz P&G 35. Yıl Ormanı projesi bizim için çok önemli çünkü dünyadaki en önemli çevre problemlerinden birisi de ormanlık alanların azalması. Özellikle geçtiğimiz yaz, hepimizi çok derinden üzen, orman yangınları bu problemi ülkemizde daha da derinleştirdi. Biz de o dönemde bütün paydaşlarımıza 35. Yılımızda 35 bin ağaç sözü verdik. Bugün de bu sözümü hayata geçirmek için buradayız. Birbirinden değerli global markalarımızla da güzel ülkemizin ormanlık alanlarını daha da artırmak için pek çok kampanya hayata geçiriyoruz ve devam da edeceğiz. Her şeyden öte; “dikili bir ağacımızın” olmasından daha anlamlı bir şey yok. Gelecek nesillerin daha iyi bir dünyada yaşamasına katkı sağlamak en büyük motivasyonlarımızdan biri. Bugün sözümüzü tutuyor olmanın verdiği gururla fidanları toprakla buluşturuyoruz. P&G Türkiye olarak ülkemizi sevgiyle yeşertiyoruz.

ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer,Vakfın çevre ve ekonomiye katkılarını 30 yılı aşkın süredir artan bir ivmeyle sürdürdüğünü belirterek, “Kurucularımız arasında yer alan P&G de ülkemizde 35’inci yılını kutluyor. İklim kriziyle mücadele, insanlık olarak içinde yaşadığımız koşulların da bir gereği olarak, Vakfımızın öncelikli eylem alanları arasında yer alıyor. Artık şirketler, devletler ve bütün kurumlar olarak bireyler ile birlikte bu mücadeleyi vermek durumundayız. Bunun güzel bir örneğini burada sergiledik. Ben tüm paydaşlara sorumlu davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili Vakfın27 yıldır ormanların sürdürülebilirlik hizmetleri, doğal varlıkların korunması ve sürdürülebilirliği için toplumda farkındalık yaratmak üzere eğitimler, ekonomiyle ekoloji arasındaki dengeyi kurmak ve karbon azaltım ve denkleştirme projelerini hayata geçirmek üzere çalışmalar yapmakta olduğunu belirterek, “Yılda 30- 35 bin kişiye orman ekosistemlerinin önemini ve orman ekosistem hizmetlerini aktararak toplumda ve iş dünyasında ormanların korunması, sürdürülebilirliği ve yeni orman alanlarının oluşturulması konusunda bilinç yaratmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

P&G ile gerçekleştirdikleri bu ormanlaştırma projesiyle, iklim krizine karşı orman ekosistem hizmetlerini sürdürülebilir kılmak üzere karbon yutak alanları oluşturulduğunu dile getiren Bilgili, şunları kaydetti:

Ormanlar atmosfere saldığımız karbonun bir kısmını bünyesinde tutarak absorbe etmektedir. Bundan dolayı da iklim krizine karşı mücadelede ağaç dikmek en önemli unsurlardan bir tanesidir. Orman Genel Müdürlüğü iş birliği ile ağaçlandırma proje sahalarına Fidan dikimlerini yaptıktan sonra etrafını ihata ile çevreleyerek insan ve hayvan zararlarına karşı ormanları koruyoruz. 5 yıl boyunca her bir fidanın etrafında Ot alma-çapa-sürgün kontrolü-teras onarımı gibi bakım çalışmaları ile kuruyan fidanların yerine yenisini dikilerek tamamlama yapılmaktadır. 5 yıl sonunda her bir fidan biyolojik bağımsızlığını elde etmiş olarak ormana karışmaktadır. Ülkemiz orman ekosistemleri, özellikle zengin biyolojik çeşitliliği nedeniyle ulusal düzeyde bir öneme sahip olmakla birlikte, küresel düzeyde de dikkat çekmekte olduğundan sürdürülebilir yönetiminin sağlanması büyük önem arz etmektedir

Bilgili, Ege Orman Vakfı’nın ÇEVKO Vakfı ile uzun yıllardır birlikte iş birliği yaparak orman ekosistemlerinin arttırılması için projeler yaptıklarını P&G’nin de ÇEVKO Vakfı ile birlikte bu işe dahil olarak Ülkemizin ağaçlandırılmasına destek verdiğini kaydetti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.