Perihan Savaş’a onur ödülü

Ülkemizin terör olayları sebebiyle bu sene siyah halıdan geçerek gerçekleştirilen ve müzik etkinliklerinin iptal edildiği geceye; Perihan Savaş, Selda Alkor, Serdar Gökhan,Yusuf Sezgin, Malatya Belediye Başkanı, Malatya Valisi, sanat ve siyaset dünyasından birçok isim katıldı.

Malatya Film Festivali’nde bu yıl Onur Ödülleri Türk sinemasına yaptıkları katkılardan dolayı Perihan Savaş ve Serdar Gökhan’a verildi. Savaş’a ödülünü Malatya Valisi Süleyman Kamçı takdim ederken, sanatçı duygularını şöyle ifade etti: ‘’ Çok sıcak bir ortam. Fakat bu gece keşke yüreklerimizde hüzün yerine sevinçleri ve kardeşliği paylaşsaydık. Annelerimiz ağlamasaydı, evlatlarımızı kaybetmeseydik. Herkese teşekkür ederim. Bu güzel ödülle onurlandırdığınız için onur duyuyorum.’’

‘’İSMİ ÖLÜMSÜZLEŞMELİ’’

Savaş ayrıca; Şehit İbrahim Tanrıverdi’nin annesini ziyaret ettiğini hatırlatarak, protokolde oturan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’dan bir söz istedi. Şehit annesinin ricasını ileten Savaş, yeni yapılan Sanat Sokağı’nda Şehit İbrahim Tanrıverdi’nin isminin ölümsüzleştirilmesini istedi. Başkan Çakır söz verince Savaş, “Şehit annesi çok mutlu olacak” diye konuştu.

Gürcü sinemasının usta yönetmeni Eldar Shengelaia’ya ‘’Yabancı Onur Ödülü’nü ise sanatçı Selda Alkor takdim etti..Festival kapsamında ilk kez geçtiğimiz yıl verilmeye başlanan ‘’Sinema Emek Ödülleri’’ ise bu yı Sinema Yazarı ve tarihçisi Agah Özgüç ve makyaj uzmanı ve sanatçı Suzan Kardeş’e verildi.

‘’Dikili Bir Ağacımız Oldu’’

6. Malatya Uluslararası Film Festivali’ne katılan onur konukları ve emek ödülleri sahipleri adına , “Malatya Film Festivali Kayısı Bahçesi”ne fidan dikildi.

Malatya Belediye Başkanı tarafından tahsil edilen ve Malatya Valisi’nin katılımıyla gerçekleşen ‘’Kayısı Ağacı Dikimi’’nde, sanatçılar Perihan Savaş, Selda Alkor, Serdar Gökhan, Suzan Kardeş ve Agah Özgüç adına kayısı ağacı dikildi. Ağaçların 5 yıl sonra meyve vereceğini ve sanatçıların meyvelerden yiyebileceğini söyleyen Vali Süleyman Kamçı, ağaçlara çok iyi bakılacağını da ekledi.

Kendi adına dikilen ağaca toprak atan ve can suyunu veren Perihan Savaş ‘’Dikili bir ağacımız oldu. Çok mutluyuz. 5 yıl sonra yemeye geleceğiz. Fidanı dikerken de ‘seni 5 yıl sonra yemeye geleceğim’ dedim’’ diye espri yaptı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.